Tettpakket litteraturfestival

Ibsen- og Hamsun dagene byr på flere kjente artister under litteraturfestivalen.

Øverst f.v Mirjam Kristensen, Petronella Barber, Jan Kristoffer Dale og Thom Hell er noen av flere kjente artister som kommer på litteraturfestivalen. Foto: Privat

Ibsen- og Hamsun dagene har flere kjente kunstnere fra Kristiansand området på programmet. Skuespiller Agnes Kittelsen vil lese et dikt fra Henrik Ibsen i den vakre skjærgården utenfor Grimstad.

– Kittelsen skal lese Henrik Ibsens Terje Vigen på Kvaløya, samme plass som Terje Vigen skal ha skaffet brød til sin familie. I forkant av opplesningen blir det konsert med Thom Hell. I tillegg vil forfatter Øystein Lønn, som blir 80 år år i år, bli hyllet på festivalen. Skuespiller Petronella Barber, som har hovedrollen i filmatiseringen av Lønns novelle Trhanes metode, vil lese et utdrag fra den, forteller festivalsjef Torolf Kroglund.

Programmet byr blant annet i tillegg på forfatterne Mirjam Kristensen og Jan Kristoffer Dale, samt skuespiller Ane Dahl Torp.

Fullskala litteraturfestival
Ibsen- og Hamsun-dagene er Sørlandets litteraturfestival som finner sted i Grimstad 3-6 august.

– Litteraturfestivalen består ikke bare av prating av litteratur, men har også forskjellige konserter og teaterstykker, fortsetter Kroglund.

Festivalsjef Torolf Kroglund byr på spennende opplevelser under litteraturfestivalen. Foto: Privat

Festivalen har pågått i 30 år, der de siste fire årene har vært en fullskala litteraturfestival.

– Ibsen- og Hamsun dagene har blitt til Sørlandets litteraturfestival i løpet av de fire siste årene. Tidligere var det mer preget av bare litteratur, nå har vi en stor festival med fullpakket show, utdyper festivalsjefen.

Ønsker flere studenter 
Litteraturfestivalen tiltrekker seg folk fra hele landet, men hovedsakelig Sørlandet.

– Alderen på publikum varierer, men vi ønsker flere studenter velkomne, fortsetter Kroglund.

Festivalsjefen håper på bra besøk av publikum i år, som i fjor, ved hjelp av det tettpakkede programmet.

–  Programmet byr på spennende opplevelser med kjente skuespillere og forfattere fra Norden. Det er nasjonal kvalitet på innholdet som bør være interessant for alle, legger Kroglund til.

Tar opp samfunnsproblem

Kroglund ser selv frem til de festlige dagene i august.

–  Jeg gleder meg veldig til Ibsen- og Hamsun dagene som helhet. Festivalen har et innholdsrikt program der man får oppleve mye forskjellig.

Selve festivalen bygger på temaet uro.

– I dag er det mye uroligheter rundt om i verden, og festivalen vil da få frem flere temaer som skildrer ytre- og indre uro. For eksempel har bandet The Shining laget en låt, som deres frontfigur skal spille, som fremmer samfunnsproblemet, utdyper festivalsjefen.

Se programmet

Du kan lese programmet for 3-6 august her.