Unike frisbee-forhold på Eg

Ved sykehuset i Kristiansand ligger Eg, hvor det finnes en perle av en frisbeebane.

Sverre Messel og Kristian Hansen har spilt utrolig mange runder på EG. Foto: Tor Henrik Stensland

Kristiansand er godt representert i frisbee-miljøet, og kan skryte av to flotte baner med ti minutters kjøring i mellom. Banen ved Eg har vært der i mange år, og spillere kaller det for en perle. Her har man en god blanding av både lange og åpne hull, samtidig som man har trange og litt vanskeligere skogs-hull.

– Eg er en bane som er fin for både nybegynnere og de mer profesjonelle, sier lederen av Kristiansand Frisbeeklubb Sverre Messel.

Kristiansand har et av de største frisbeemiljøene i landet

Frisbeegolf har vokst veldig de siste årene her i Norge, og blir større for hvert år som går. Mange trekkes til sporten fordi alle kan drive med den.

– Dette er en idrett som passer for alle. Om sommeren ser vi familier på åtte som kommer for å spille, og da har de med seg alt fra barn til besteforeldre, fortsetter Messel.

Kristiansand frisbeeklubb arrangerer hver onsdag en ukesgolf. Dette er normalt i alle frisbeeklubber, og det forbedrer miljøet i klubbene veldig.

– Jeg kom på min første ukesgolf etter at jeg hadde spilt i tre uker, og ble tatt veldig godt i mot. Nå har jeg spilt i tre og et halvt år, og nå er det blant annet jeg som tar i mot folk med åpne armer, sier frisbee-entusiast Kristian Hansen.

Utvidelser setter en stopper

Det er ingen tvil om at det frisbeegolf er på vei oppover, likevel ønsker sykehuset å bygge ut sitt område, og dette vil da gå utover frisbeebanen.

– Dette vil påvirke oss i den grad at banen blir lagt ned her på Eg. Vi er i samtaler med UiA og KSI, og vi vet at de ønsker å få opp en bane i nærheten av campus, og dette vil da forhåpentligvis også bli vår nye bane. Det vil bli et samarbeid, avslutter Sverre Messel.

Sørnett var 23.05 på Eg og hadde livesending med Messel og Hansen. Intervjuene og en reportasje kan du se her