Enter the ad code for 468x60 ad spot

Hørte på folket i Rådhuskvartalet

Av Tor Henrik Stensland Send e-post til forfatteren og Mads Hollekim Eriksen Send e-post til forfatteren - Publisert: 26. mai, 2016

De rundt 60 oppmøtte engasjerte seg når sentrale politikere sto til deres disposisjon i onsdagens folkemøte om kommunesammenslåing. - Debatten var helt fantastisk. Det var ikke noe krangel, samtidig som alle fikk frem sin mening

Profilerte politikere var engasjerte under folkemøtet. Foto: Tor Henrik Stensland

Det sa Edvard Andreas Brøvig etter gårsdagens folkemøte. Ordfører Harald Furre (H) åpnet debatten med sin tale og sitt syn på saken, før varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF), og politikerne Melissa Lesamana (SV) og Trond Blattmann (Ap) fikk komme med sine appeller. Det var mange av de oppmøtte som hadde sine meninger om hva en kommunesammenslåing ville bety, blant dem var Brøvig.

Edvard Andreas Brøvig var en av de engasjerte under møte. Foto: Tor Henrik Stensland

- Alle var opptatte av å gjøre det beste for denne byen, og det var flott. Fra rødt til ytterst på høyre, så var alle enig om å ta et skritt som var riktig for Kristiansand. Det er absolutt riktig å få gjennom dette nå, sa Brøvig.

Mens flere av politikerne som var tilstede ønsket en sammenslåing, uttrykte Melissa Lesamana fra SV sin bekymring rundt en slik sammenslåing.

- Innledningsvis vil det føre til at det blir mer penger, men det vil jo ikke vare. I tillegg vet vi at større enheter eksploderer i byråkrati, så vil ikke dette føre til noen besparelse på noen måte, sa Lesamana.

Hun forteller videre at hun ikke bare ser fordeler med det ordføreren mente at man tjente på en sammenslåing.

Jan Willy Føreland var en av mange som tok ordet. Foto: Mads Eriksen

- Jeg ser ikke noe gulrøtter her. Furre kaller det for en stabel og ikke en bunt, og det sier noe om hvor mye Furre vet om gulrøtter.

Det ble snakket mye om gulrøtter under gårsdagens debatt. Likevel mener ikke Furre at det er der fokuset burde ligge.

- Det er tjenestene som er viktige for oss, og at alle får ta del av alle tjenestene vi har å tilby. Vi vil ha et nytt kommunestyre som skal ta valgene for kommunen, samtidig som vi vil ha et kommunedelsutvalg som skal ta de beslutningene som fattes nær folk, sa ordføreren.

ØNSKER SAMMENSLÅING: Elfie Dørum er positiv til K5. Foto: Tor Henrik Stensland

Elfie Dørum var også en av de som møtte opp for å debattere. Dørum legger vekt på at hun tror at de aller fleste er for sammenslåing, men hun forstår at folket har spørsmål rundt temaet.

- Jeg syns ikke folk er negativt innstilt til K5, de er bare nysgjerrige på hvordan det blir og ønsker svar i forhold til det.

Hun trekker også frem mye av det samme som ordføreren gjorde tidligere på kvelden

- Jeg ser positivt på sammenslåingen, fordi vi vil få bedre tjenester og ikke minst så vil det trekke flere folk til den fantastiske byen vår

Se intervjuer etter folkemøtet her:

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand