Lokale filmskapere klare for Kortfilmfestivalen

En rekke filmskapere fra Kristiansand står klare til å vise fram sine filmer når Kortfilmfestivalen 2016 sparkes i gang 8. juni.

SNURR FILM: «Spray» er et av innslagene på årets Kortfilmfestival. Foto: Sanden Media

Den 8-12. juni er det klart for den 39. utgaven av Kortfilmfestivalen på Grimstad. Det har vært rekordpåmelding av filmer, både nasjonale og internasjonale, til årets festival, med en rekke innslag av lokale filmproduksjoner.

Dokufilmen «Angsten for et helt alminnelig liv» er produsert av kristiansanderne Frode Vestad og Kristian Landmark i Kristiansand.

Vi blir kjent med Vilde som lever med det enorme kravet om å prestere. Det blir til slutt for mye for Vilde, som ender opp med angst. Kortfilmen følger hennes hverdag og hennes forsøk på å skrive en bok om angsten hun lever med.

«Spray» som handler om femten år gamle Iben som blir frosset ut av de andre elevene på skolen, er produsert av Sanden Media og Them Girls, som begge er lokalisert i Kristiansand. Mads Eriksen er regissør.

I «Spray» møter vi den talentfulle kunstneren Iben og hennes venn Isak, som sammen skaper et fantastisk og tydelig budskap til mobberne på skolen.

«Them Girls» skal faktisk vise fram to produksjoner.

«Campingliv» følger rumenske Ada som sammen med sin tante prostituerer seg på en campingplass i Norge. Ada møter på norske Henriette som lever det vanlige livet Ada lengter etter. Regi er Ina Lerner Grevstad.

Flere fra Sørlandet

I tillegg til «Campingliv», «Spray» og «Angsten for et helt alminnelig liv», er det fire andre kortfilmer på menyen med røtter fra Sørlandet. «Dans for livet», «Skulk», «What Love Wrote» og «Sympho Noir» skal også vises fram på Kortfilmfestivalen.

Husk popcorn