Palmesus sporer deg på festivalområdet

– Jeg står heller litt i dokø enn å bli overvåket, sier UiA-student Benjamin Zia.

UiA: Student Benjamin Zia blir overrasket når Sørnett forteller om Palmesus sin overvåkning. Foto: Per F. H. Ulsnes

Palmesus har lansert en ny app til festivaldeltakerne, hvis du laster den ned og godkjenner vilkårene, vil Palmesus kunne spore deg mens du oppholder deg på festivalområdet. Systemet fungerer via såkalte nettvarder, eller beacons, som ved hjelp av bluetooth ser hvor du oppholder deg på festivalområdet.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken. Informasjonen skal blant annet brukes å unngå køer, og markedsføring for sponsorene.

Sørnett har vært på Universitet i Agder og hørt hva studenter som skal på festivalen synes om sporingen. Benjamin Zia synes ikke det er greit at han skal bli overvåket som privatperson.

– Dettte visste jeg ikke om, det ble jeg litt overrasket over. Jeg kommer ikke til å laste ned appen, sier studenten.

Han mener overvåkning skal brukes kun hvis det er høyst nødvendig.

– Jeg synes ikke noe om å bli overvåket med mindre du har gjort noe galt.

Helt greit

UiA-student Ingvild Vestbø er prinsipielt imot overvåkning, men synes ikke det er noe problem om Palmesus samler inn offentlig informasjon om henne. Foto: Per F. H. Ulsnes

Ingvild Vestbø synes det er helt greit at Palmesus får tak i offentlig informasjon om henne, selv om hun stiller seg litt skeptisk til overvåkning generelt sett.

– Jeg har ikke et så veldig interessant liv, så jeg vet ikke helt hva de skulle gjort med informasjonen, sier Vestbø, før hun fortsetter.

– I prinsippet er jeg jo imot overvåkning, og for å si det rett ut så synes jeg det er teit, men offentlig informasjon som det jeg har på Facebook er det helt greit at de får se.

Hør radioreportasjen om saken:


Konkurranse

Når du laster ned appen får du tilbud om å være med i en konkurranse i sammarbeid med Norsk Tipping, med premie på 10.000 kroner. Det du må gjøre i gjengjeld er å skru på stedstjenester og ha bluetooth aktiv når du er på festivalområde. Det er nettopp bluetooth Palmesus bruker for å følge med på bevegelsene dine inne på festivalområdet.

Du kan fortsatt velge å være anonym selv om du bruker Palmesus-appen. Alt du trenger å gjøre, er å slå av bluetooth på mobilen.

Ifølge samme avis har de også informasjon om alder, og plasserer deltakerne i aldersgrupper. Hele konseptet er laget for å lage mindre køer, øke omsetningen og dele informasjonen til sponsorer for markedsføring.