Inaktiv i 6191 av 6480 timer

Politiet er nødt til å skru av fotoboksen i Baneheitunnelen, på grunn av ressursmangel.

– Vi søkte om 10.000 blink, og jeg skulle gjerne hatt flere folk tilgjengelig til håndtering av fartsovertredelsene, forklarer trafikkoordinator i Agder politidistrikt, Yngvar Aas.

IKKE OPTIMALT: Yngvar Aas i Agder politidistrikt skulle gjerne hatt flere folk til å håndtere fartsovertredelsene i regionen.

På et tidspunkt registrerte fotoboksen i Baneheitunnelen så mange fartsovertredelser at Agder politi druknet i saksbehandlinger. Antall fartsovertredelser og prioriteringer av andre fotobokser førte til at fotoboksen i Baneheitunnelen fikk langt færre aktive timer. Tall Sørnett kjenner til, viswer at fotoboksen i Baneheitunnelen ligger på verstingtoppen på landsbasis, når det gjelder registrerte fartsovertredelser.

Prioriteringer

– Det sender feil signaler hvis bilister blir blinket på, men ikke får brev i posten av politiet, sier Aas.

Agder politidistrikt har fått tildelt 9000 blink for kalenderåret 2016, fordelt på 22 fotobokser i Agder. Selv om fotoboksen i Baneheitunnelen knipser så det ryker, må politiet prioritere å aktivere andre fotobokser. Det er senteret for Automatisk Trafikkontroll (AKT), i Farstad i Møre Romsdal, som behandler fotobokssakene og kontrollere hvor mange hvert politidistrikt skal få.

– Ikke optimal

– Med tanke på hvordan situasjon er med ressurser, så er jeg fornøyd med tildelingen av blinker, men situasjonen er ikke optimal, forklarer Aas.

Aas understreker at det ikke har vært noen alvorlige ulykker i tunnelen, slik at risikopotensialet er lavt. Skadeomfanget vil dermed være mindre dersom uhell oppstår. Tall Sørnett har fått, viser hvordan fotoboksen i Baneheitunnelen funker de tre første kvartalene i 2015.

LES OGSÅ: Misfornøyd med politiets håndtering

 FAKTA:

Registrerte passeringer: 190478

Fartsovertredelser: 600

Anmeldelser: 23

Inndratte førerkort: 9

Aktive timer: 289 timer, som summert tilsvarer 12 døgn

Bøter/kr: 1.083.500 kroner