Ny flyt i Start

Etter å ha vunnet 2-1 mot Tromsø forrige Søndag står IK Start med to seire i tippeligaen på kort tid. Dette er en kontrast fra en svak sesong med 16 tap og 9 uavgjort.

Det har vært en dårlig sesong for Start. Uten seier på over ett år i tippeligaen har klubben endt opp på bunnen av tabellen. Med 15 poeng vil Start uansett rykke ned til OBOS-ligaen neste år, men de to seirene de har hatt i de siste kampene har skapt nytt håp til den kommende sesongen.

Lars-jørgen Salvesen etter 2-1 målet. FOTO: ikstart.no

To seire på kort tid

Det startet med seier mot Haugesund for noen uker siden, etterfulgt av et tap mot Viking. Så møtte de Tromsø på Søndag og vant etter en vakker heading til høyre for keeper av unggutten Lars-Jørgen Salvesen.

Evige optimister

Folk i byen har begynt å slå øynene opp for Start. Det ser ut som de har noe på gang. Spiller gruppen har fått nytt liv.

– Som sørlending vil jeg alltid være en evig optimist, det er stor sjans for at de rykker opp igjen neste år forteller UIA studenten Ole Mosvold Hogga.

Han har selv spilt på Start i lavere divisjoner og gikk ofte på kampene før, men innrømmer at det ikke er like lett å være motgangs-supporter.

– Det siste året har jeg såvidt vært på en kamp. Det blir for kleint å være tilstede når de taper med 3-4 mål.

Preget av unge spillere

Start trener, Steinar Pedersen. FOTO: Andreas Guthe

Heldigvis ser det nå ut som det vil bli mer liv i kampene fremover. Spiller gruppen ser ut til å ha vunnet ny selvtillit, noe som igjen påvirker kvaliteten på kampene.

– Det å vinne fotballkamper betyr utrolig mye. Det påvirker både mestringsfølelse og selvtillit, forteller trener i Start, Steinar Pedersen.

Han er igang med å utvikle ett nytt og sterkere Start. Målet er å gi de unge spillerne nok erfaring i tiden som kommer til å kunne spille god rutinert fotball.

– Vi trenger en god stamme i laget som de unge spillerne kan vokse rundt.

Spennende fremtid i møte

Start venter nå en sesong i OBOS-ligaen. Her vil de møte enklere motstand, men Steinar tar utfordringen seriøst.

– Det blir en tøff sesong, men det er definitivt mulig å få til ett opprykk hvis vi gjør de riktige grepene.

Se video under