Fra Menigheten Samfundet til Islam

Sarah Johnsen konverterte fra den kristne bevegelsen Menigheten Samfundet til islam i 16-års alderen. Det er stadig flere unge etniske nordmenn som konverterer til Islam, men historien til Sarah er unik.

 

BYTTET TROSRETNING: Sarah Johnsen konverterte fra Menigheten Samfundet til Islam og praktiserer religionen på en mer liberal måte. Foto: Privat.

Som 16-åring bestemte Sarah Johnsen seg for å konvertere til islam. Tidligere var hun medlem av Menigheten Samfundet. Konvertitten forteller at noe av grunnen til at hun brøt ut av menigheten er lederstilen i menigheten.

– Om lederne av menigheten ikke liker noe av det du gjør, blir du såpass fryst ut at du er på kanten til at du ønsker å bryte ut, men de holder deg akkurat igjen. Det er skittent psykisk spill for å ha kontroll over andre mennesker, har hun tidligere fortalt KRSby.

Kort tid etter hun brøt ut av menigheten fikk hun seg en kjæreste som var muslim, dette var også en av grunnene til at hun konverterte. Ifølge Johnsen har islam lært henne om  å være ydmyk, forstående og tålmodig. Sarah legger heller ikke skjul på at faren for å bli påvirket av ekstremgruppene innenfor det islamske miljøet i Norge var stor, etter at hun sluttet i menigheten var hun i en sårbar situasjon hvor hun kunne ha blitt lett påvirket av andre.

I dag har hun lagt hijaben på hylla og praktiserer religionen på en mer liberal måte.

 

I dag kommer Sarah til vår radiosending klokken 14 . Hun skal fortelle om historien sin, om de siste månedene og om fremtiden.