Gråværet i Sør-Norge fortsetter – Ingen ende i sikte

Bor man i Kristiansand må man belage seg på grå himmel og ruskevær i dagene fremover.

Grått vær og mye nedbør er hva man kan forvente seg på Sørlandet til helgen. FOTO: Pexels

Sterk vind, grå himmel og mye nedbør har preget Sør-Norge den siste tiden. Det forrige døgnet falt det 31mm nedbør i Kristiansand, i tillegg til stiv kuling, ifølge Yr. Høstværet har slått inn for fullt, og det slipper ikke grepet med det første, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt Kristen Gislefoss.

– Det blir fortsatt mye grått vær og skyer, og disse skyene vil fra tid til annen dryppe litt. Dette vil vedvare både i dag, i morgen og til fredagen. Til helgen vil nedbøret tilta mer i styrke, og vinden vil blåse opp til frisk bris eller liten kuling, sier Gislefoss.

Værkartet for helgen viser det mange hadde fryktet – nedbør. ILLUSTRASJON: Yr.no

Temperaturen synker

Temperaturen i Kristiansand ligger nå rundt 9-tallet, men til helgen vil kvikksølvet også falle videre ned til fem-seks grader. Når det gjelder neste gang vi vil kunne se igjen solen og himmelen, er ikke statsmeteorologen positiv.

– Med modellen jeg har nå vil man ikke kunne få se solen før mot slutten av kommende uke, men så klart kan mye skje før den tid. Med denne vindretningen på denne årstiden pleier det å være mye skyer på Sørlandet. Kommer man lenger nord i fylkene Vest- og Aust-Agder vil man nok kunne se solen av og til, men nede ved kysten er utsiktene veldig dårlige, avslutter Gislefoss.