Enter the ad code for 468x60 ad spot

– Sangteksten har falt mellom to bord

Av Michael Selbekk Send e-post til forfatteren og Gaute Berg Næss Send e-post til forfatteren - Publisert: 25. oktober, 2016

På tirsdag og onsdag samles artist- og låtskriver-miljøene for å diskutere sangtekstens betydning og utvikling.

STERKT OPPMØTE: Mange tok turen til Hos Naboen på tirsdag for å få med seg foredrag og musikkinnslag. FOTO: Michael Selbekk

– Det viktigste er at de unge låtskriver-studentene får noe ut av dette, slik at de kan skrive gode sangtekster i fremtiden, sier forfatter og lyriker Håvard Rem, og legger til at det nyoppstartede låtskriver- og artist-studiet på UiA er mye av grunnen til arrangementet.

Forfatter og lyriker Håvard Rem. FOTO: Michael Selbekk

Tirsdag formiddag ble Tekst og Musikk-seminar 2016 arrangert i kjelleren til Hos Naboen, i regi av Universitetet i Agder. Seminaret var et samarbeid mellom Institutt for Rytmisk musikk og Institutt for Nordisk og Mediefag.

Musiker og låtskriver Askil Holm forteller at de forsøker å rette et spesielt lys på sangtekst og musikk under seminaret.

– Sangtekst har ofte vært litt undervurdert i musikkstudiene, og musikk har kanskje vært undervurdert i litteraturstudiene. Vi prøver å løfte sanglyrikken, og gi den plassen den fortjener i litteraturhistorien, sier Holm.

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand