Sørlandsbanen rammes

Seks lokomotivførere tas ut i streik på Sørlandsbanen. Partene i streiken satt hos Riksmekleren til klokken 04.00 i natt for å finne en løsning.

Seks avganger på Sørlandsbanen er innstilt i dag

I natt kom meldingen om at streiken blant lokomotivførerne blir trappet opp. I denne omgang er det Sørlandsbanen som blir rammet, seks lokomotivførere blir tatt ut i streik fra i dag av. Seks avganger blir kansellert til og fra Kristiansand i dag.

Allerede torsdag møtes partene igjen til tvunget mekling hos Riksmekleren. Dette er fordi streiken har da vart i 30 dager.

Derfor fortsetter streiken

Forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund,  Rolf Ringdal, sier til deres egne nettsider at de har beveget seg, men at NSB ikke ønsker å bidra til å avslutte streiken.

Norsk Lokomotivforbund og LO Stat har kommet med et forslag om å opprettholde dagens utdanningsnivå til myndighetene fastsetter en nasjonal standard. NSB vil kun forplikte seg til denne ordningen i åtte måneder. Uansett om en nasjonal standard på plass eller ikke.

– Vi vil aldri akseptere dumping av lokførernes utdanning, sier Rolf Ringdal til deres egne nettsider.

Disse rutene blir innstilt i dag

Avganger fra Kristiansand til Stavanger som blir berørt av streiken er 16.15- og 19.13- togene. Toget klokken 18.55 fra Kristiansand til Oslo blir også innstilt.

Av de togene som er planlagt å ankomme Kristiansand i løpet av dagen i dag, er to tog fra Oslo og et fra Stavanger innstilt. Dette gjelder togene som går 11.25 og 22.25 fra Oslo og 22.37 fra Stavanger.