Stor glede da ordføreren åpnet nye Fagerholt Skole

Representanter fra kommunen og tidligere lærere var med og feiret den offisielle nyåpningen av Fagerholt skole. Et viktig steg på veien for å få topp moderne skolebygg, sier ordfører Harald furre.

Akkompagnert av korpsmusikk og korsang, åpnet ordfører Harald Furre det nye skolebygget på Fagerholt skole. Den gamle skolebyggningen er revet og et nytt og topp moderne bygg  er bygget. Den nye skolen er Kristiansands største skole og ordfører Harald Furre var godt fornøyd med den nye skolen.

Bygget for læring

Den nye skolen er bygget for å kunne huse 500 elever. Alle trinnene har fått sitt eget ommrådet fordelt på ulike steder i bygningen. Hvert av klasserommene har stoler med hjul. Dette skal gjøre læringsmiljøet bedre, og føre til konsentrasjonen til barna skal holde lengre. Det er også bygget et grupperom som er tilkoblet til klasserommet, samt et lite område i klasserommet hvor man kan sitte litt tettere og samlet, både på starten og slutten av dagen. For å gjøre det bedre for de som trenger ekstra oppfølging er det også konferanserom i nærheten av de fleste rom slik at det kan legges til rette for ekstraundervisning.

Slik ser det nye Fagerholt skole ut. FOTO: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Nye store rom

Den nye skolen har ikke bare flotte nye klasserom. Det er bygget nye spesialklasserom og bibliotek som passer en ny og moderne hverdag. Gymsalen har dobbel takhøyde og muligheten for å dra ut veggen slik at det blir en tribune, samt åpne opp til en scene.

– Gymsalen er dobbelt så stor som den gamle, men blir sommregel delt med en skillevegg så to klasser kan ha gym samtidig, forteller rektor ved skolen Arild Sæbø.

Dette øker kapasiteten slik at flere klasser kan ha gym istede for å begrense det til en av gangen. De nye klasserommene til mat- og helse har store nye matlager, og skolen har også fått eget kjeramikkrom i tillegg til topp moderne sløyd- og håndarbeidrom.

Ordfører Harald Furre var svært populær da Martine Fenger og de andre elevene viste ham den nye sløydsalen. FOTO: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Ikke bare for elevene

Lærerene har byens fineste arbeidsrom, ifølge andre lærere som har besøkt skolen, forteller Sæbø.  Arbeidsrommene til lærerene er delt inn per trinn, og har god skapplass samt hev-senk-pulter slik at man kan endre arbeidsstilling. Ordfører Harald furre er svært fornøyd med nybygget.

– Det er bra og det blir i enda større grad bra å være elev i Kristiansand fremover, både fordi vi har flotte skoler og fordi vi jobber veldig bevist med å skape godt læringsmiljø og ingen mobbing, konstanterer Furre.