Klare for nye t(r)akter

Bodø-bandet "Virkelig" inntar det glade sørlandet og musikkfestivalen Sørveiv nå til helgen. Festivalens visjon er å sette lys på unge lovende talenter.

VIRKELIG: (f.v) Tobias Aamodt, Erlend Nygaard, Emil Fjeldavli og Sondre Lund Johansen er klare for innta scenen på Sørveiv 2016.

– Det er sykt fett at vi får lov til å komme. Internasjonale artister skal delta og vi får vist oss fram og den nordnorske musikken. Vi ser også veldig fram til å oppleve Kristiansand, vi har hørt mye bra om byen, sier vokalist Tobias Aamodt (18).

Kameratgjengen bestående av Tobias Aamodt, Erlend Nygaard, Emil Fjeldavli og Sondre Lund Johansen ser på muligheten til å møte nye band og artister fra andre land som en stor fordel.

– Sørveiv er en herlig mulighet for atister i norden til å møtes. Det er alfa omega å møte andre musikere i samme bransje, forklarer Aamodt.

Opplevd mye på kort tid

Virkelig har opptrådd for et stappfullt Rockefeller som warm up for Sondre Justad, og 200-årsjubileumet til Bodø. Guttene har virkelig bitt fra seg, men tar ingenting for gitt.

– Det har vært mange klyp oss i armen situajsoner, og bare det at vi får reise ned hit nå på fredag er fantastisk.

Ukjente artister

Sørveiv er en musikkcaseshowfestival som inviterer mindre kjente artister til å opptre på flere scener i Kristiansand. Blant annet Aladdin og Charlies.

Visjonen til festivalen er å skape en fesitval med bred sjangerdekning og få frem unike artister med store kvaliteter frem i lyset.

– Hvis puplikum ikke kjenner igjen artistene og syns det er en litt rar lineup har vi fått den riktige reaksjonen. De som kommer til å stå på en stor scene om noen år, er de som ble oppdaget på Sørveiv, sier festivalleder Anna Willrodt.

I år er det artister fra seks forskjellige land påmeldt, og Willrodt håper den varierte line-uppen vil løfte musikken både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Vi ser hvert år at våre artister blir booket til regionale festivaler. Bookerne har vært på Sørveiv og fått med seg innslagene deres.

Visjonen til festivalen er å skape en fesitval med bred sjangerdekning og få frem unike artister med store kvaliteter frem i lyset.

(Se video under)