Enter the ad code for 468x60 ad spot

–Spis opp maten

Av Petter Solholt Olsen Send e-post til forfatteren - Publisert: 3. november, 2016

Maten vi kaster blir sendt til Støleheia Avfallsanlegg hvor det blir gjort om til kompost. I fjor mottok anlegget drøye 6000 tonn bioavfall fra husholdningene og 8600 tonn fra hus og næringsliv til sammen.

Men hvordan skjer egentlig denne prosessen? Se filmreportasjen i bunn av saken!

 

Faksimile Avfall Sør – Årsrapport 2015

Vi er sløsete, det er et stort potensiale til å bli bedre

Planlegge bedre

Forbruket øker og det blir kastet mer. Den største typen avfall er matavfall. Det utgjør en tredel av restavfallet vi kaster i den grå dunken.

Lars Pedersen Avfall Sør

Lars Pedersen fra Avfall Sør mener at lette råd for å kaste mindre mat er å skrive en handleliste og planlegge innkjøpene bedre, det å lage restemåltider av ukens middag er også et godt triks for å kaste mindre mat.

- Vi er sløsete, det er et stort potensiale til å bli bedre, sier Lars Pedersen fra Avfall Sør.

Totalt unødvendig

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe fra Miljøpartiet de grønne sier at et tips for å kaste mindre mat er å kjøpe kvalitetsmat. Økologiske råvarer koster mer, men da er man nøyere med å bruke maten før den går i søpla.

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe fra Miljøpartiet de grønne

Store deler av klimautslippene kommer fra matindustrien. Det blir produsert, transportert og tilberedt.

- Om det så blir kastet er det totalt unødvendig. Dette har alle et ansvar for, forteller Marte Rostvåg Ulltveit-Moe
 

 

 

Se hvordan bioavfallet blir kompostert i filmen under!

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand