–Spis opp maten

    Maten vi kaster blir sendt til Støleheia Avfallsanlegg hvor det blir gjort om til kompost. I fjor mottok anlegget drøye 6000 tonn bioavfall fra husholdningene og 8600 tonn fra hus og næringsliv til sammen.

    Men hvordan skjer egentlig denne prosessen? Se filmreportasjen i bunn av saken!

     

    Faksimile Avfall Sør – Årsrapport 2015

    Vi er sløsete, det er et stort potensiale til å bli bedre

    Planlegge bedre

    Forbruket øker og det blir kastet mer. Den største typen avfall er matavfall. Det utgjør en tredel av restavfallet vi kaster i den grå dunken.

    Lars Pedersen Avfall Sør

    Lars Pedersen fra Avfall Sør mener at lette råd for å kaste mindre mat er å skrive en handleliste og planlegge innkjøpene bedre, det å lage restemåltider av ukens middag er også et godt triks for å kaste mindre mat.

    – Vi er sløsete, det er et stort potensiale til å bli bedre, sier Lars Pedersen fra Avfall Sør.

    Totalt unødvendig

    Marte Rostvåg Ulltveit-Moe fra Miljøpartiet de grønne sier at et tips for å kaste mindre mat er å kjøpe kvalitetsmat. Økologiske råvarer koster mer, men da er man nøyere med å bruke maten før den går i søpla.

    Marte Rostvåg Ulltveit-Moe fra Miljøpartiet de grønne

    Store deler av klimautslippene kommer fra matindustrien. Det blir produsert, transportert og tilberedt.

    – Om det så blir kastet er det totalt unødvendig. Dette har alle et ansvar for, forteller Marte Rostvåg Ulltveit-Moe
     

     

     

    Se hvordan bioavfallet blir kompostert i filmen under!