Enter the ad code for 468x60 ad spot

Russland: – Skrevet av folk som aldri har vært der

Av Petter Solholt Olsen Send e-post til forfatteren - Publisert: 15. desember, 2016

Russland er et land som står nært Norge geografisk, men hvordan er den norske mediedekningen av nabolandet?

NEGATIVT: Korrespondent Morten Jentoft synes det er mye negativt om Russland i norske medier. Foto: privat

– Nå har vi kun to korrespondenter i Moskva, der vi hadde flere tidligere. Det er oftest negative nyheter, mer nå enn noen gang når det skrives om Russland, forteller Russlandkorrespondent Morten Jentoft.

Jentoft startet som korrespondent i Russland i 1996, og kjenner landet bedre enn de fleste. Han er skuffet over hvordan landet blir dekket i norske medier.

– Jeg synes det er synd at mye av dette er skrevet av folk som aldri har vært der, hvor lite gjøres for å forstå kulturen, forteller Jentoft.

Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund sier norske mediers dekning av Russland er preget av blant annet vårt NATO-medlemskap. – Vi har nærhet til kilder som blir stadig mer bekymret for Russland, sier Stavrum til aldrimer.no.

«Russlands intensjon om og kapasitet til å utøve spionasje mot Norge [vurderes] å ha størst skadepotensial for Norge og norske interesser», står det i PSTs trusselvurdering.

Anette Os i Fædrelandsvennen forteller at hun, i likhet med Jentoft, sjeldent hører noe annet enn negative nyheter fra Russland.

– Inntrykket mitt er at det sjelden er positive nyheter derifra. Når vi skriver om Russland i norske medier, er det som regel noe negativt. Det er i alle fall mitt inntrykk, forteller Anette Os som selv har vært i Russland og jobbet journalistisk.

– Jeg føler også at dekningen fra Russland har blitt dårligere eller i hvert fall sjeldnere de siste årene, avslutter Os.

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand