Skitten ny hårtrend

Nopoo er en hårtrend som har blitt mer og mer populær verden om. Flere og flere leser om at jenter og gutter har sluttet med sjampo og forteller at håret deres aldri har sett bedre ut.

Denne trenden mener at håret skal bli naturlig sunnere, bli mindre slitt og kan gjøre at håret gror raskere. Selv om dette høres helt fantastisk ut kan det være noe negativt med det også.

Noen baksider med denne trenden er at man må smøre seg med tålmodighet. Det kan ta flere uker, kanskje måneder, før en får det fine og sunne håret «nopoo- brukerne» snakker om. Trenden går ut på er at man kutter sjampoen helt ut, eller bytter den ut med naturelle oppskrifter som bakepulver blandet med vann.

– Jeg er nå i slutten av min fjerde uke med nopoo og noe morsomt har begynt å skje med håret mitt. For det første har hodebunnen sluttet å overprodusere oljer og fett! Jeg merket dette da hårvaskdagene meldte seg denne uken og håret egentlig ikke så ut til å trenge en vask. Kunne sikkert drøyd det til å kun vaske håret kun en gang denne uken – og det er ganske stor forskjell for min del! Skriver bloggeren Ida Wulff, som i 2012 lanserte denne trenden i Norge. Siden den gang har tusenvis av norske ungdommer latt sjampoen stå i butikkene. Fra dette tidspunktet nådde hennes blogg opp til topp 100 i 2014.

bildet tatt fra google.no

Natasha Christoffersen ved frisørsalongen Adam og Eva  i Kristiansand forteller at hun anbefaler ikke å kutte ut sjampo.

-Sjampoene er laget for å vaske og rense håret. De produktene vi selger er laget for å gi håret den næringen som trengs, den skader ikke håret, informerer Christoffersen.

 

 

Studenter som har testet det ut:

Journalistikkstudent Maria Jaroszewska har prøvd denne trenden. Hun ga opp, men prøver den gjerne igjen.

– Jeg vasket med vann og litt balsam, men håret så bare mer fett ut så jeg dusjet igjen, forteller hun sørnett.

I motsetning til student Roy Skjæveland som ikke anbefaler nopoo- trenden.

– Uten sjampo ble håret mitt skikkelig fettete, det anbefaler jeg ikke, sier Skjæveland.

 

Nopoo

  • Sjampoen fjerner hårets naturlige oljer.
  • I lengden kan den redusere hårets naturlige oljeproduksjon
  • En kan spare penger på sjampoflasker
  • Miljøvennlig (færre plastikkflasker)
  • Håret får naturlig glans og færre floker
http://www.klikk.no/mote/skjonnhet/article922980.ece