Ønsker vinterturister i egen by

For andre gang skal kommunen i samarbeid med Visit Sørlandet-USUS AS i gang med et tilbud som lar Kristiansandere få oppleve byen på en helt ny måte

Lørdag 26. Januar arrangeres «turist i egen by».  Alle som blir med vil få oppleve mye av historikken og kulturen som Kristiansand har å by på.

– Prosjektet ble en stor suksess i fjor sommer med omkring 3000 deltagere, og nå vil vi prøve å gjenskape den samme opplevelsen på vinterstid, sier prosjektleder for Kristiansand kommune, Randi Haukom.

Lånt ide

Randi Haukom med klar for turist i egen by
Foto: Veslemøy Marie Grilstad Prøis

Ideen er «lånt» fra Oslo kommune som holder et slikt arrangement hver vår. Kristiansandsutgaven av turist i egen by derimot er planlagt å være en halvårlig tradisjon for både vinter og sommer.  Selv om det heter turist i egen by ønsker Haukom at besøkende utenfra melder seg på for å oppleve Kristiansand.

-Vi har forsøkt å holde oss nokså sentrumsnært, mesteparten av stedene kan man komme seg til med bena. Vi tenkte det var greit å vise spesielt innbyggerne at det skjer ting her på vinteren og, vi går ikke i dvale, forteller Haukom.

Fasiliteter

Hun og teamet bak «Turist i egen by» har fått med seg mange av byens fasiliteter og aktiviteter som var med på fjorårets utgave av arrangementet. Museer som SKMU og Nodeviga museumshavn skal holde dørene åpne for alle deltagere som måtte ønske å ta seg en tur. Det vil være mulighet for segway-kjøring langs strandpromenaden ved Tresse, hvor det også skal settes opp en friluftsløype for barn. Rådhuskvartalene og Gimle gård skal holde guidede turer, og om man skulle ønske seg en pause tilbyr flere kafeer i sentrum gratis kaffe til deltakerne.

Sightseeing-båten MS Maarten var populær under fjorårets arrangement, men den har blitt lagt til kai for vinteren og blir derfor ikke med denne gangen. En annen av sommerens mer populære besøkssteder var Gestapo-museet på Arkivet som

Kilden teater er også blandt de som holder dørene åpne for egenbys turistene
Foto: Veslemøy Marie Grilstad Prøis

igjen skal være med. Denne gangen er det lagt opp til mindre ventetider og kø på de mest populære stedene. 1500 personer har allerede meldt seg på og de håper på å få like mye god feedback som forrige gang.
For å ta del i Turist i egen by må man melde seg på først. Dette kan gjøres på arranagementets påmeldingsside.