Utestenges fra Flyktningleir

På tirsdag ble den frivilige flyktinghjelp organisasjonen Dråpen i havet utvist fra flyktiningleiren Souda i Chios, Hellas

Grunnen skal være at  en gruppe flyktninger holdt på tirsdag en fotballtrening på et offentlig sted nærliggende flyktningleiren, i regi av tidligere Start spiller Paul Richardsen.

Flyktningleiren Souda
Foto: Privat

Etter en naboklage på flyktningene etter fotballkampen bestemte den greske kommunen seg for å stenge hele organisasjonen Dråpen i havet ute fra flyktningleiren i tre dager.

Organisasjonen var tilstede for å hjelpe flyktningene på leiren med både nødvendigheter som klær og proviant i tillegg til å sørge for at de har det bra, noe de gjør ved å arrangere aktiviteter som flyktningene kan ta del i.

-Et av de større prosjektene til dråpen i havet er å få aktivisert flyktninger og holde moralen oppe. Vi har fått kjempegod feedback og nå savner de oss veldig i leirene, sier Richardsen

Jakt og fiske

Dråpen i havet har flere tilbud til flyktningene som sjakk, fiske, håndball, joggeturer og fotball. Inntil denne hendelsen fant sted har dette blitt positivt mottatt, men denne klagen som nå har kommet har skapt utfordringer for både flyktninger og frivillige. Siden kommunen har bestemt at hele organisasjonen skal nektes tilgang til flyktningene, har mye av arbeidet midlertidig stanset.

Det skulle blant annet holdes en kles og sko-utdeling til barn og kvinner som bor i leiren på  onsdag som nå har måtes utsettes på grunn av forbudet. Så denne avgjørelsen som kommunen har tatt påvirker langt mer enn bare aktivitetene som arrangeres.

Frustrasjon

En frustrert Richardsen sier at de hadde vært i dialog med kommunen om at det burde være fint mulig å bruke området, ettersom at stedet skal ha vært et åpent for alle. Siden Dråpen i havet ikke hadde mottatt noen form for skriftlig tillatelse så derfor kommunen det som nødvendig å skille av organisasjonen fra flyktningene. Ifølge ham gjorde ikke flyktningene noe som kunne gjøre grunnlag for klage eller utestengelse.

Fotball i Chios
Foto: Privat

-En ting er å ikke la oss spille der, men det å utestenge hele organisasjonen er bare trist.

Dialog med kommunen

Organisasjonsledelsen har vært i dialog med kommunen, men det ser ifølge Richardsen ikke ut som om det vil bli funnet en annen løsning enn å vente til utvisningstiden er overstått og komme tilbake for fullt på lørdag.

Inntil den tid jobber med å få kontroll må utstyr til aktiviteter og et stort varelager med klær og ting som kan komme til nytte i hjelpearbeidet, de planlegger også aktiviteter. Richardsen har nå tilbrakt de siste tre ukene sammen med sin kone Hege som er en av organisasjonens langtids ildsjeler.

-Det er fotballen de har klaget på, så vi håper vi får snart komme i gang igjen. Jeg gir meg overhode ikke før vi er i gang med fotballen igjen, avslutter han.