Enter the ad code for 468x60 ad spot

Vil gjøre håndballsølv til rekruteringsgull

Av Celina Vaage Mølstre Send e-post til forfatteren - Publisert: 30. januar, 2017

Håndballentusiaster håper at håndballherrenes suksess i Frankrike skal gi boom av gutter i norske håndballhaller.

Bjarte Myrhol en av tre norske på All Star team i VM. Foto: Svein André Svendsen

- Håndball er mest kjent som en jentesport. Det skal vi få en slutt på, sier informasjonssjef Kirsten Birkeland i Norges Håndballforbund. Hun forteller at den maskuline håndballsuksessen nå skal brukes i markedsføring av håndball overfor gutter.

Store muskler og tøffe karer

Så du på TV-sendingene fra håndball-VM? Da fikk du helt sikkert sett store norske mannfolk som brukte fysiske styrke og store muskler for å vinne kamper. Det seerne fikk se var langtfra noen frøkensport. Nå satser Håndballforbundet at suksessen til Bjarte Myrhol og hans lagkamerater skal lokke norske unggutter.

– Vi tror at vi framover vil se større utbredelse av håndball blant gutter, sier Kirsten Birkeland.

Guttene kommer!

I Kristiansand har byens håndballflaggskip KIF Håndball har allerede merket en økning i håndballinteressen hos gutter det siste året. I dag er bare én tidel av medlemmene gutter, men det er i endring.

- Det har blitt flere gutter som har meldt seg inn i KIF Håndball. Derfor har vi også fått flere lag, sier Joseph E. Brunton som juniorleder i klubben.

- Etter suksessen i VM i Frankrike tror jeg vi vil få flere gutter inn i klubben vår. TV-sendingene fra VM viste at håndball er en fantastisk idrett. Blant håndballspillere er det både store muskelbunter og tekniske ballkunstnere. Håndball er en idrett som passer for alle, sier KIFs juniorleder Joseph E. Brunton

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand