Imponerte Siv med planene for nye E39

Siv Jensen ser meget lyst på fremtiden for E39 mellom Stavanger og Kristiansand.

– Jeg er veldig glad for jobben dere i Nye Veier gjør. Samferdsel er nemlig hjertebarnet vårt i FrP fortalte en entusiastisk Siv Jensen

Finansminister Siv Jensen var i formiddag på besøk hos firmaet Nye Veier i Kristiansand. Det var en svært blid Jensen som ble presentert for en presentasjon av nye veiprosjekter på E6, E18 og E39. Presentasjonen til Nye Veier la frem inneholdt oversikt over kostnader for prosjektene. Der kom det frem at E18, E39 og E6 alle skal utvides, og det er beregnet en totalt kostnadsramme på 150 millioner fordelt på 20 år.

 

Foto: Cathrine Wroldsen

-Store utgifter

Kostnaden for nye E39 vil bli nærmere 60 milliarder kroner, en prislapp Siv Jensen ikke synes var for drøy:

– Først og fremst er det sikkerheten til trafikantene som står i sentrum. Med en fire-felts motorveg fra Sandnes til Kristiansand vil vi  redusere antall trafikkulykker betraktelig. Store deler av veien vil bestå av tunneler, noe som gjør at sikkerheten blir bedre, men det gjør også at kostnadene blir noe høyere fortalte Siv Jensen eksklusivt til Sørnett.

En fire-felts motorveg med fartsgrense på 110km/t gjør at man kan ta seg fra Stavanger til Kristiansand på 1,5 time. Det vil si at man halverer tiden det tar på distansen i dag. Da er det klart at brukerne av vegen må ta deler av regningen, nærmere bestemt 32% av utgiftene. Hvor mye dette blir nøyaktig ville verken finansministeren eller Nye Veier ville svare på.

Asbjørn Heieraas som er prosjektleder for E39 i Nye Veier AS forteller at det jobbes med å evaluere alle elementene i det omfattende prosjektet, for å spare utgifter.

– Vi ser på alle muligheter for å gjøre dette billigst mulig. Kanskje vi kan kutte en bro med et par meter, eller grunnarbeidet på en annen måte.

Heieraas var også mer åpen om kostnaden trafikantene kommer til å oppleve på den nye veien.

– Estimatene vi har nå, med de kostnadene vi har nå, så vil utgiftene for bilistene ligge på drøyt tre kroner per kilometer. Verdt å merke seg er at dette er før rabatter osv. er tatt med i regnestykket, fortalte Heieraas til Sørnett.