Open Heart til Kristiansand

Halvard Hasseløy fikk et kall for å hjelpe fattige i Øst Europa. Nå kommer han og Open Heart til Kristiansand.

Open Heart samler inn klær i trailere. Foto: Open Heart – Halvard Hasseløy sin Facebook

– Prosjektet har gått veldig bra, sier daglig leder Halvard Hasseløy.

Open Heart er en humanitær stiftelse som ble stiftet i begynnelsen av 1980-årene. Den drives sammen med menigheter der den kommer på besøk. Om vinteren er det en ekstra utfordring for de fattige. Flere dør i kjellere på grunn av kulden. Halvard Hasseløy ville gjøre noe med fattigdommen og dødstallene, derfor startet han Open Heart stiftelsen.

– Når jeg møter menn som forsøker å drukne elendigheten i vodka til de dukker under i slummen, eller blir sperret inne i et eller annet skittent fangehull. Når jeg ser inn i forskremte barneøyne eller de tomme ansiktene til mødre som er i ferd med å resignere, da kan jeg ikke la være å hjelpe. Sier Halvard Hasseløy på Open Heart si nettside.

Halvard Hasseløy har reist rundt i Øst-Europa, for å følge med på hvordan ting går. Til Ukraina kom han første gang i 1993, og senere har dette blitt hovedarbeidsfeltet.

Open Heart reiser rundt i forskjellige plasser i Norge og samler inn brukte klær, sko og penger til aksjonen. Stiftelsen metter også fattige barn daglig ved hjelp av matstasjoner. Det finnes også gatebarnsenter, barnehage og rehabiliteringsentere for narkomanene som stiftelsen hjelper med.

Stiftelsen besøker Kristiansand hvert år. I år kommer de 10 og 11. februar. Det skal også holdes forskjellige møter hvor også Halvard deltar og forteller hvordan statusen er i Ukraina for øyeblikket. Møtene vil holdes i februar i Kristiansand.

Open Heart

  • Stiftelsens styre består av 5 kvalifiserte medlemmer.
  • Opptil 500.000 mennesker er på flukt.
  • I egne suppekjøkken bespises ca 4 000 barn hver dag, som ellers er overlatt til seg selv.
  • I fjor kjørte Open Heart inn 38 trailere.
  • Bare det siste året  har over 600.000 mennesker fått hjelp fra Open Heart
  • Aksjonen Open Heart i Kristiansand.

– Jeg kommer til å vise film, bilder og holde et foredrag under aksjonen, sier Halvard Hasseløy.

Han håper at engasjementet også blir større i Kristiansand området.