Nå er det guttenes tur til å pole

Pole-Fitness har lenge blitt forbundet med sex og stripping, de siste årene har det blitt en anerkjent konkurranseidrett blant jenter i Norge. Nå vil Kristiansands pole-Fitnessmiljø ha med gutta på laget.

Sporten kan fort bli sett på som en jenteaktivitet, fordi øvelsene blir utført med lite klær og grasiøse bevegelser. I mars arrangeres en workshop for gutter, med fokus på mer maskuline øvelser.

– Jeg håper det er mange gutter som vil være med, sier en entusiastisk pole-Fitness trener, Tone Govertsen.

Tommy Utsogn og Hoang Phan trener calisthenics, som er en variert egenvektstrening utført uten apparater. Nå kunne de tenke seg å prøve pole Fitness. Både fleksibilitet og styrke er viktige faktorer for å lykkes med pole-Fitness, og det er noe de to gutta legger stor vekt på.

– Jeg er opptatt av bevegelse, balanse og mobilitetstrening. Det er gøy å prøve noe nytt som kan gjøre meg bedre i calisthenics, forteller Phan.

Tommy Utsogn og Hoang Phan prøver pole fitness for første gang. Foto: Tone Govertsen

Tommy Utsogn forteller at de to treningsformene har mange like aspekter. Fleksibilitet og styrke er viktige faktorer for å lykkes både med pole-Fitness og calisthenics. Det blir brukt mye kjernemuskulatur i begge idretter.

– Vi kan mange av øvelsene allerede, blant annet human flag og dragon flag, sier Utsogn.

Human flag som er en øvelse hvor man holder kroppen strakt ut fra stanga i en 90 graders vinkel. i dragon flag er en lignende øvelse, men hvor ryggen er vendt mot bakken.

Hvilke reaksjoner får du fra andre menn når du forteller at du ønsker å prøve pole Fitness?

– Jeg har ikke møtt noen fordommer foreløpig. Det er en sport som krever mye styrke og masse øving, jeg er veldig imponert over de som driver på med det.

Han oppfordrer andre gutter til å prøve idretten.

– Se på det som en annerledes treningsform, smiler Tommy.

 

Fakta pole fitness

  • Pole Fitness er en treningsform som fort kan forveksles med pole dance.
  • Pole fitness er mer rettet mot treningsbiten, mens i pole Dance legger man mer vekt på sensuell dansing, i tillegg til varierte øvelser på stanga.
  • Pole Fitness har vært en konkurranseidrett siden 2014 i Norge