Kristiansand får hvite busser

Agder kollektivtrafikk har lyst ut en anbudskonkurranse for drift av en rekke bussruter i Kristiansandsområdet fra og med 1. juli 2018 og sju til ti år fremover.

I utgangspunktet gjelder anbudet for en periode på sju år, men denne kan forlenges til ti år hvis begge parter er fornøyde med avtalen. Bussene skal ha spesielle krav for å være så miljøvennlig som mulig. Alle bussene i Kristiansandsområdet skal være hvitlakkerte og de skal ikke være eldre enn 10 – 15 år, avhengig av hvor de skal kjøre. Helelektriske busser skal ikke være et krav, men det skal bli satt opp 8 ladestasjoner ved bussdepotene.

Noen få busser kan bli kjørt på biodiesel, men ellers skal bussene være kjørt på gass, elektrisitet eller være hybridbusser. Dette er et tiltak for å redusere miljøutslippene i Agder.

Dagens blå busser i Kristiansand kommer til å forsvinne i løpet av det neste året. Fra og med 1. juli 2018 skal bussene i Kristiansandsområdet være hvite (Foto: Wikipedia).

130 busser skal settes inn i drift, men bussdepoet like nord for Kristiansand Sentrum skal utbygges slik at det blir plass til 150 busser. Bussene skal settes i drift på 27 ulike linjer totalt. Dette innebærer kommunene Kristiansand, Lillesand, Birkeland, Søgne, Songdalen og Vennesla.