Ønsker flere folk til byen i hverdagen

Spis for 100 er ikke bare for å gi gode tilbud, men også for å samle folk sammen via gode måltider.

Jorunn Tveit og Kjøkkenskapet bakeri er en av 50 spisesteder i Kristiansand som deltar i Spis for 100. Foto: Mats Høimyr

– Så langt har vi produsert 400 kaker. Målet er 800 i løpet av uka, sier Jorunn Tveit, daglig leder på Kjøkkenskapet bakeri. Det har vært stort fokus på å produsere nok av den populære sjokoladekaken, som for tredje gang er satt ned til 100 kroner. Dette er over halvparten av originalpris, og det blir derfor solgt mange av disse kakene denne uka.

50 spisesteder deltar

Kjøkkenskapet er en av 50 kafeer og restauranter som er med på Spis for 100 i Kristiansand denne uka, og tilbyr ulike retter for bare hundrelappen.

– Vi satser på en økning, i fjor hadde vi rundt 500 kaker, forteller hun.

Kjøkkenskapet Bakeri valgte en sjokoladekake, som er lett å produsere i store mengder. – Det nytter ikke med en bløtkake med kort holdbarhet, for eksempel, sier Jorunn Tveit. Foto: Victoria Kalland

– Vi kan ikke gå ned, vi må jo gå opp!

Fjerde år på rad

Kjøkkenskapet har deltatt på dette arrangementet i fire år. Overskuddet er ikke det største, men de satser på at det trekker flere folk til byen. Tveit mener at fortjenesten ikke ligger i å selge mest kaker eller få mest overskudd i forhold til andre deltagene spisesteder.

– Det viktigste er at vi er med på noe og skaper noe nytt, avslutter hun.

Høyt tempo på kjøkkenet til Hos Naboen for å servere mange gjester. Foto: Victoria Kalland

Hos Naboen er også en av restaurantene som tilbyr et måltid for 100 kroner. De har valgt å sette ned prisen på viltburgeren deres, som Leiv Rune Sangeslandselv mener skiller dem ut fra andre restauranter sine tilbud.