Mange verdier i fotball

  Fotball og livssyn har egentlig ikke veldig mye tilfelles. Likevel finnes det noen verdier, som er veldig viktig hvis man skal oppnå ting.

  – Fotball henger ikke direkte sammen med religion eller livssyn. Men det går noen ganger personlige verdier som også er viktig hvis du skal oppnå ting, sier IK Start trener Steinar Pedersen.

  Personlige verdier: IK Start trener Steinar Pedersen mener at det er viktig med personlige verdier i fotball. Foto: Richard Julius Piepenhagen

  Fotball og livssyn henger egentlig ikke direkte sammen. Likevel finnes det noen verdier som kan være veldig viktig. Tidligere fotballspiller Espen Johnsen, som har blant annet spilt for IK Start, Rosenborg og Strømsgodset mener også at det er mange positive verdier i fotball.

  – Det er mange verdier i fotball som er bra. Det kan være lagspill, venner, holdninger og det å kunne drive med noe fysisk, sier Johnsen.

  Espen Johnsen har vært kristent hele sitt liv, og sier at Kristendommen har bare gitt han positive innvirkninger på livet. På spørsmålet om sammenhengen og innvirkninger på livet mellom fotball og livssyn svarer han følgende.

  Mange verdier: Espen Johnsen sier at det er mange positive verdier i fotball. Foto: Richard Julius Piepenhagen

  – Fotball er en både og situasjon. For meg var det gøy å drive med noe jeg liker, gøy å lykkes, flytte opp til Trondheim for å studere medisin eller økonomisk veldig bra. Så det er mange bra ting, men likevel står det i fare for at man blir fokusert på seg selv, i en idrett hvor man lever i en boble og der det er mange faremomenter og hvor det virkelig er nær selvdyrkelse som ikke er bra, avslutter Johnsen.

  IK Start spiller Daniel Aase sier at han mener at han ikke har fått noen positive innvirkninger av fotball eller livssyn. Likevel synes han at det er spesielt viktig med en ting.

  – Fotball eller livssyn har ikke gitt meg noen positive innvirkninger på livet mitt. Likevel er det viktig for meg med for eksempel fairplay på banen, avslutter Aase.