Betydningsfull med livssyn

  For den tidligere fotballspilleren Espen Johnsen er livssyn veldig viktig. Han har vært kristent hele livet sitt, og forteller hva det betyr for han.

  – Livssyn betyr veldig mye for meg. Det handler om synet på livet, og hvordan jeg ønsker å leve livet mitt. Jeg bruker veldig mye tid, krefter og penger på hva som er fokuset på selve grunnverdiene i livet og prøve å følge Jesus, sier Espen Johnsen.

  For Espen Johnsen, spiller livssyn en veldig viktig rolle. Den tidligere fotballspilleren har blant annet spilt for IK Start og har vært Norges landslagskeeper. Akkurat når jobber han som lege på Sørlandet Sykehus. Han har også vært gjennom Refugees Aliance nede i Zambia og fikk hjelpe mange mennesker der.

  – I hverdagen min gir meg Jesus mest tro og håp. Men da er det viktig for meg at det er flere måter å hente fokus på med tanke på Kristendommen. Det er blant annet viktig å bruke tid sammen med Jesus, med gud og ble ledet av den hellige ånd. Det kan man gjøre gjennom flere kanaler. Du kan blant annet lese i bibelen, har et felleskap i en meninghet og også dra det med inn i familien.

  Viktig med livssyn: Espen Johnsen sier at livssyn betyr veldig mye for meg. Foto: Richard Julius Piepenhagen

  Videre så sier Johnsen at det er også viktig å la det blir en del av livet.

  – Det er også viktig å bruke tid på dette i løpet av uka og ikke bare på en søndag, sier han.

  Espen Johnsen forteller at han har vært kristent hele sitt liv og at han ønsker å fundamentere livet sitt på det.

  – Jeg tror at vi er skapt av gud. Han har kommet med råd og veiledning om hvordan vi best kan leve livet vårt. Ved å følge Jesus, tror jeg at det ikke er bare en gevinst for å komme til himmelen, men det er et poeng om hvordan vi kan får det best her på jorda, alene eller sammen med andre.

  Den tidligere fotballspilleren mener også at det er viktig, at man ikke bare må sette seg selv først.

  – Ved å følge Jesus råd, er det også vikitig å vise tålmodighet, gjestfrihet og hjelpsomhet. Men det er også viktig for meg å ikke sette seg selv først, men også leve et liv i tro med evangeliet, avslutter Johnsen