En plass med mye historie

  Området rundt Vikinggarden blir brukt flittig av innbyggerne på Haugalandet. - Ungene storkoser seg her, forteller Kjetil Andre Berntsen.

  Turen til Vikinggarden går fra Avaldsnes kirke til Bukkøy. Foto: Nadia Jemli.

  Vikinggarden drar interessen til både store og små. Kjetil Andre Berntsen har tre barn mellom ett og syv år, han bruker plassen minst to ganger i måneden.

  – Jeg synes plassen er flott, med mye historikk, forteller Berntsen.

  – Hva bruker dere plassen til? 

  – Plassen brukes til tur, grilling, lek i skog og på strand, og selvfølgelig innblikk i gammel historie, forteller småbarnsfaren.

  Berntsen synes det er fasinerende med et slikt området på Haugalandet, han er selv oppvokst i området og har brukt det jevnlig i alle år.

  – Det er kjempe bra at området er lagt opp etter gammel historie, legger han til.

  – Du får med deg mye historie

  Thomas Sætre Fjeld (13) har vært medlem i vikingklubben i to år, han bodde og levde som viking på vikinggarden under fjorårets

  Thomas Sætre Fjeld. Foto: Privat.

  vikingfestival.

  – Jeg synes det er veldig gøy, du får med deg mye historie fra vikingtiden, så lager vi forskjellige ting, forteller Fjeld.

  – Hvorfor ble du engasjert?

  – Jeg har alltid vært interessert i vikingtiden, så var jeg på vikinggården en gang og ble anbefalt klubben, forteller Fjeld.

  Vikingklubben er en klubb der flere med samme interesse samles en dag i uken i tre timer, der diskuteres vikingtiden og generelt gammel historie

  – Det kjekkeste med vikingklubben er historiekveldene, og det å lage ting, avslutter Fjeld.