Tyveri hos Unibil i Sørlandsparken

Natt til søndag fikk politiet melding om at tre BMW-er er stjålet på Unibil i Sørlandsparken. Tre gutter er pågrepet i saken.

Avdelingsleder Håvard Ydse for Unibil. Foto: Unibil.no

Tyvene har brukt en stor stein til å knuse et vindu. Deretter har de brutt opp nøkkelskapet og tatt med seg nøklene til 32 bilene som Unibil Kristiansand har for salg.

Avdelingsleder Håvard Ydse åpnet denne bilforetningen 1 mars, og det vil kreve mye å starte på nytt igjen. Ydse forteller at forsikringsselskapet tar av seg det økonomiske og sikring av bilene etter tyveriet. Dersom ikke nøklene dukker opp, må vi bestille låsesylindere, nøkler og koding av bilene.

– Vi er godt forsikret og økonomisk sett burde vi komme ut rundt null, men med tapt arbeidstjeneste, sier Ydse.

Hvit BMW

Tre gutter på 14, 15 og 16 år er pågrepet etter en 40 minutter lang biljakt i Lillesand natt til mandag. Den yngste er tatt hånd om av barnevernsvakta. De to eldste er hos politiet og vil bli avhørt i løpet av dagen, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.

En av de tre guttene ble pågrepet i nærheten av BMW-en, etter at politiet fant den forlatt på Lundemoen i Lillesand. De to andre ble pågrepet andre steder senere.

– Det startet med en melding vi fikk like etter midnatt. En kollega som var på vei hjem så da en bil han reagerte på, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane.

En av bilene som ble stjålet var en hvit BMW. Nesland opplyser at det mest sannsynlig er denne bilen som politiet fulgte etter og forsøkte å presse av veien i Lillesand natt til mandag.

Biljakt

Politiet la etter hvert ut en spikermatte ved Ugland gård på gamle E 18.

– Bilen kjørte over denne, uten at det skjedde noe. Ferden gikk deretter litt rundt forbi, blant annet forbi Fjære kirke, sier Kleivane. Ifølge Kleivane varierte hastigheten i løpet av forfølgelsen, som ble avbrutt etter om lag 40 minutter.

Mangler en

– Vi fikk inn informasjon om at det kunne være en av de aktuelle bilene, og tok turen bort til skolen. Der sto den. Bildene av bilene er lagt ut på nettet, det er mange som følger med, sier Repstad. Bilen ble funnet på Parkeringsplassen ved Borkedalen skole i Lillesand. Politiet har undersøkt bilen, og slår fast at dette er en av dem som ble stjålet.

Det er fortsatt en bil som ikke er funnet, tillegg til de 32 bilnøklene.

For å unngå tyveri i framtiden vil Håvard Ydse se på alternativer for ekstra sikring og vakthold.

– Vi har ikke tatt avgjørelser rundt dette enda, sier Ydse.