Ikke flertall for søndagsåpne butikker

Høyre ønsker å gjenoppta kampen for søndagsåpne butikker, til tross for at det ble nedstemt i valgkampen for to år siden, skriver Fædrelandsvennen.

 

Arkivfoto: Heidi O. Roland

Det er enighet mellom KrF og AP om at folk trenger en annerledes og handlefri dag i uka.

Varaordfører Jørgen Kristiansen, skriver følgende på facebook, «Det blir ikke søndagsåpent i Kristiansand. Ikke behov for å sjekke hva handelsstanden mener. Vi trenger en fridag».

– Dette ble tatt opp i valgkampen for to år siden, saken er dermed avklart – det er ikke flertall for søndagsåpne butikker.

Kristiansen sier han opplever dette som omkamp fra høyres side.

Aps gruppeleder, Mette Gundersen, er enig.

– Ap kommer ikke til å si ja til å gjøre søndagen til en vanlig handledag.

Hun mener det ikke er noen forskjell på søndagsåpne butikker generelt, hele året, og åpent kun i sommerhalvåret.

NRK, skrev søndag om Høyres ønske om å ta opp temaet om søndagsåpne butikker på nytt.

Ordfører Harald Furres argumenterer med at det er mye liv i kvadraturen om sommeren, men han synes det kan virke litt dødt på søndager. Blant annet kommer ofte cruiseskip inn i havn på søndager, da synes han det er dumt at turistene blir møtt med stengte dører.

Medlem av kvadraturforeningen, Harald Andersen, forteller til Fædrelandsvennen at han er positiv til forslaget om søndagsåpne butikker på sommeren.

– Vi har én million tilreisende om sommeren, da er det selvfølgelig at våre virksomheter er avhengig av omsetningen sommergjester legger igjen.

Frank Salvesen sitter i havnestyret. Han sier til Fædrelandsvennen, at søndagsåpent om sommeren er en naturlig konsekvens, når det satses så tungt på cruisetrafikk i byen.