God stemning på Tinestafetten

- Vi vant over 9-klassingene, sier Live Undheim (13) og Emilie Daland (13). Det er over 100 lag som er påmeldt på onsdagens Tinestafett.

Live Undheim (13) og Emilie Daland (13) er noen av de som var med på Tinestafetten og som vant. Foto: Hege Reina Bareksten

Det merkes at ungdommen liker å være med, og kommer i godt humør når de får kommet seg ut, selv om været ikke alltid blir fint. Live Undheim (13) og Emilie Daland (13) som går i 8.klasse på Grim skole er enige om at det var gøy å vinne i dag.

– Vi lærer å jobbe sammen og det er bedre enn å sitte inne i et klasserommet. Det var spesielt gøy når vi vant over 9.-klassingene i dag. Vi måtte løpe mot noen 9.-klassinger, siden det ikke var nok 8.klassinger å løpe mot, sier Undheim og Daland.

Det er onsdag og midt i skoletiden, men på Kristiansand stadion et det spekket med skoleungdommer. Alle er klare for årets Tinestafett.

Oddbjørn Bjunes leder for Hannevikas IL i Kristiansand, er en av de som har vært med i mange år å arrangert Tinestafetten.

Oddbjørn Bjunes fra Hannesvikas IL som er en av arrangørene for Tinestafetten i Kristiansand. Foto: Hege Reina Bareksten

– I år har det vært over hundre lag med i Kristiansand. Noen er opptatt med eksamen, så de får dessverre ikke blitt med, sier Bjunes

Holdt på lenge

Hvert år arrangerer det Tinestaffetten for 6-9 klasse rundt om i hele landet. Tinestafetten har holdt på i over 20 år. Barn lærer å samarbeide med hverandre og at det er gøy å løpe. I år er over 105 000 elever påmeldt til over 280 arrangement over hele landet.

– Mange av de ungdomene som er med å springer er også med i et idrettslag. Det er mange som har talent for å springe, sier Oddbjørn Bjunes.

De som deltar på stafetten får ulike produkter som er sponset av TINE. 

Tinestafetten

  • Norges Friidrettsforbund henvendte seg i 1993 seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett på skoler.
  • TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom.
  • Har blitt en av verdens største stafetter.
  • Les mer på tine.no/tinestafetten

Ambassadør for «Sunn Idrett» og friidrettsutøver Karsten Warholm (20) synes det er viktig at skoleelever får presentert lavterskelidretter som er for alle.

– Jeg tenker at de som er opptatt av idrett får tilstrekkelig aktivitet i hverdagen, men for de som ikke har funnet seg til rette i idretten er det viktig å vise frem hvor morsomt ulike idretter kan være uten at det trenger å være snakk om hundredeler og førsteplasser. Det er derfor jeg mener at Tinestafetten er så viktig, sier han til Tinestafetten på tine.no

Elever gir alt for Tinestafetten, selv om det er dårlig vær. Foto: Hege Reina Bareksten