Messen som gjør livet litt enklere

Spisemaskin, sammenleggbar moped, skistol og avanserte roboter. Det var noe av utstyret de besøkende kunne se på den store Hjelpemiddelmessen i Sørlandshallen denne uka.

Se video nederst i saken.

ILLUSTRERER: Styreleder Arne Øvrebø viste oss hvordan en slik arm kan gjøre det lettere for mennesker som trenger hjelp til å spise. FOTO: Åsa Torp.

På messen som ble holdt tirsdag formiddag kunne man se alt fra assisterende roboter til sammenleggbare mopeder. Hjelpemiddelmessen skal bidra til mer bevissthet av ulike hjelpemidler til mennesker som lever med nedsatt funksjonsevne og som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen. En av maskinene skal blant annet være i stand til å hjelpe de som ikke klarer å spise på egenhånd.

– For de som er avhengige av å få hjelp under hvert måltid, kan det være befriende å ha mulighet til å spise alene innimellom, forteller Arne Øvrebø, styreleder for arrangementet.

Han demonstrerer roboten og forklarer at den i praksis vil fungere som en ekstra arm.

STORT OPPMØTE: Mange mennesker hadde møtt opp da Hjelpemiddelmessen ble arrangert i Sørlandshallen tirsdag formiddag. FOTO: Åsa Torp

– Her får både ergoteraupeuter, brukere og folk fra hjelpemiddelsentralene til å se hvilke produkter som tilbys, sier Øvrebø.

Størst i landet

Hvert år reiser Hjelpemiddel- messen rundt i hele landet for å formidle og vise frem alle de forskjellige produktene som finnes på markedet. Til sammen er det 46 firmaer som er med på messen, og som får muligheten å promotere sitt spesialutviklede utstyr. Øvrebø mener det er en viktig messe som bidrar til at flere kan få den hjelpen de trenger.

– Hjelpemiddelmessen blir regnet som den største i landet per i dag og er helt unik. Dessuten får alle de forskjellige firmaene se hva de har å konkurrere mot, slik at man stadig kan utvikle nye og bedre produkter, påpeker Øvrebø.

Det var første gangen messen blir holdt her i Kristiansand.

 

ENGASJERT: Geir Cohlbjørnsen er fornøyd med å kunne være med på messen, og mener den bidrar til at både terapeuter og brukere får mer kunnskap om hva som er på markedet. FOTO: Åsa Torp

 Bidrar til kunnskap

Fagkonsulent i Bardum, Geir Cohlbjørnsen mener det har stor betydning for spesielt terapeuter å kunne komme på denne messen i dag.

– Det er veldig viktig at også vi terapeuter holder oss oppdatert på hva som finnes på markedet slik at vi kan videreformidle det til brukerne. Det er rett og slett alfa og omega for alle parter, konkluderer Cohlbjørnsen.