Snart blir det liv og røre på Torvet igjen

Snart er en lang byggeprosess over, og Kristiansands befolkning, torvhandlere og restuaranter kan igjen nyte Torvet og Markens fullt ut.

I vinter kan skøyteglade kristiansandere flotte seg med en ny isbane.
Vi trenger mer liv på torvet, og vi tror at isbanen kan bidra til dette, sier parksjef Aase M. Hørsdal smilende.

I midten av mai ble kontrakten skrevet under, og Øvre Torv får egen isbane. Det er Kristiansand kommune, Spareskillingsbanken og LOS som sammen med private givere har gått inn med midler for å få skøyteisen realisert.

Samarbeid mellom kommunen og sponsorer
Tore Løvland er arrangementskoordinator og initiativtaker i Kristiansand kommune og forteller at de har til sammen 5,3 millioner til innkjøp av det som er nødvendig for å få bygd den nye isbanen. Den finansieres med kommunale bevilgninger på 1 million fra hver av de to sponsorene, og spillemidler på ca. 1,3 millioner. Spesielt det at kongestatuen flyttes, gjorde det mye lettere å få til noe bra på torvet.

 

Håper skøyteis vil trekke folk til torvet i vinter. Skisse: Kristiansand kommune

 

Gode tilbakemeldinger
Parksjef i Kristiansand kommune Aase M. Hørsdal har ansvaret for blant annet forvaltningen av turområder, skjærgårdsområdene og friområdene i Kristiansand.
– Jeg har stor tro på dette prosjektet, og har fått mange gode tilbakemeldinger nå som det er vedtatt, forteller Hørsdal. Men selv om de fleste tilbakemeldingene har vært positive, har hun merket skuffelsen til noen, når de hører at den gamle

Aase M. Hørsdal gleder seg stort til åpningen, og tror isbanen vil bli veldig positiv for sentrum. Foto: Sara H. Myrnes

isbanen på Tresse skal trappes ned, det er mange barnefamilier som har blitt glad i den.

Satser på familier
Den nye isbanen skal være ca. 900 kvm, og målet til parksjefen er at den skal stå klar første søndag i advent i år. Parksjefen forteller at de også skal jobbe mye med omgivelsene rundt skøyteisen. De håper på å kunne få til noen kvelder med fin musikk, bra lys og i tillegg har vi lyst til å lage snøhaug der de minste kan ake.

Byggingen av parkerinshuset på torvet nærmer seg slutten. Foto: Sara H. Myrnes

-Vi ser for oss at dette er noe spesielt familier vil like godt. Kanskje far og barn vil gå på skøyter, mens mor vil shoppe eller drikke kaffe. Når byggingen er ferdig her på torvet skal det også legges mer til rette for salgsboder på Nedre torv og vi vil satse ekstra på julebyen i år.