Mistet jobben i Chess ga motivasjon til å starte for seg selv.

  Mohammed A Anwar, Stian Herland Strand, Joachim Ohnstad hadde lenge drømt om å starte for seg selv, men det var først når de fikk beskjed om at Chess sin avdeling i Bergen ble avviklet grunderne tok drømmen til virkelighet med å starte salgs-bedriften SJU AS.

   

  Grunderne bak Sju AS. Fra venstre: Stian Herland Strand, Joachim Ohnstad og Mohammed A. Ali

  SJU AS er et nyoppstartet telemarketingselskap basert i Bergen som tilbyr salgstjenester for andre bedrifter. De har allerede kommet i dialog med flere store selskaper som Atea, Fjordkraft og  Talkmore. Grunderne har satt seg som mål om å bli et ledende telemarketingselskap i løpet av tre år.

  Daglig leder i SJU AS Stian Herland Strand forklarer at interessen for å starte sitt eget var mye mer fristende enn å finne seg ny jobb.

  -Alle hadde lyst til å starte for seg selv en god stund og vi gikk sammen om en felles idè. Vi mener det er mer penger å hente i en god idè som vi kan videreføre til et produkt, sier Strand.  

  Erfaring og lojalitet er nøkkelen til suksess

  I følge Ssb er det kun 49 prosent av de nyetablerte aksjeselskapene som har overlevd i perioden fra 2009 til 2014.

  Statistikk fra ssb.no. Lilla kolonner viser aksjeselskap.

  Tiltross for tallene mener styremedlem i SJU AS Mohammed A. Anwar at de har en fordel med å ha jobbet i flere år på salgsavdelingen i Chess, dette hevder han selv er en stor fordel når de skal inn i en tøff bransje.

  -Vi er en gjeng som sitter på god kompetanse fra tiden vår i Chess og vet hvordan markedet fungerer. Vi har gode salgstall vi kan vise til fra tidligere, noe som er en stor fordel når vi skal vise selskapene at vi er seriøse aktører som leverer varene, sier Anwar.

  Styrets leder i SJU AS Joachim Ohnstad har satt klare retningslinjer for hva som er viktig for å opprettholde selskapet.

  -En av de store forutsetningene for at vi skal lykkes som selskap er at avtaler vi går inn med bedriftene holdes. Det er viktig å vise lojalitet ovenfor hverandre og at  alle parter har et felles formål om å skaffe inntekter på en best mulig måte, sier Ohnstad.

  Vil videreføre arbeidsmiljøet fra Chess

  SJU AS har til nå ansatt fire personer, men har som mål å ansette flere i fremtiden.  De har en felles enighet om å skape en arbeidsplass med god dynamikk, noe de selv erfarte fra tiden sin i Chess.

  – Når vi ansetter vektlegger vi mest på selve profilen og ikke nødvendigvis kun basert på CV. Vi merker fort hvem som passer inn og ikke, det er et høyt gjennomtrekk i salgsbransjen, derfor er det viktig å ansette personer vi mener vil vise gode resultater, sier  styre leder Ohnstad.

  Fortsatt i begynnerfasen

  Selskapet ble registrert registret i august i år, men mener de har kommet langt på vei. -Dere har akkurat startet virksomheten, hvordan kan dere være sikre på en sikret etablering?

  -Vi er i en dialog med ATEA som plalegger at vi skal bli deres eneste telemarketing bedrift de benytter seg av. I tillegg er vi i god dialogl med Talkmore og Fjordkraft, men her må vi konkurrere med andre telemarketingselskaper, sier Anwar

  -Vil dere klare å utbetale lønninger til dere selv?

  – Det er et tidsperspektiv før vi kan garantere dette, først må vi bli etablert. Når det er sagt så har vi utviklet et lønnsystem i aksjeselskapet som vi har tro på og ser for oss at dette vil ordne seg i løpet av noen måneder, sier Anwar

  Hvordan skal dere da lønne deres ansatte?

  -Foreløpig vil vi lønne gjennom provisjon til vi har fått nok kapital etter det vil vi se på bedre løsninger, sier Anwar