Enter the ad code for 468x60 ad spot

ØVELSE Politiet bekrefter omkomne

Av Karianne Søfteland Send e-post til forfatteren - Publisert: 14. september, 2017

ØVELSE - ØVELSE - ØVELSE Det bekreftes omkomne ved ulykken i Hægebostadtunnelen.

SE bildegalleri fra ulykken:

Politiet kunne kl 16:30 bekrefte at det foreløpig er syv omkomne i togulykken ved Snartemo stasjon. De kunne på nåværende tidspunkt ikke si noe om det er barn eller voksne som har forulykket. Det er sendt flere personer med kritiske, alvorlige og lettere skadet til sykehus i Kristiansand og Flekkefjord. Politiet har kontroll på skadestedet, og jobber med å få oversikt over om noen er savnet. Familie til de skadde og omkomne er enda ikke lokalisert.

Nødetatene var mange på stedet. Foto:Cecilie Anderssen

Kl 13:40 mottok Politiet i Agder en melding om et tog som hadde kjørt inn i et ras i Hægebostadtunnelen like ved Snartemo stasjon. Ulykken fant sted omtrent 500 meter inn i tunnelen fra Snartemosiden. Toget det gjelder var et passasjertog  fra NSB som kjørte fra Stavanger til Kristiansand. Det var omtrent 100 personer ombord kunne politiet melde om først, men senere ble det uklart om hvor mange som egentlig var på toget. Det er fortsatt ikke bekreftet hvor mange som var ombord.

Hundepatrulje, politihund og Røde Kors ble tilkalt til åstedet. Foto: Cecilie Anderssen

Alle nødetater ble sendt til ulykkesstedet og situasjonen ble kategorisert til alvorlig og uoversiktlig. Det ble meldt om flere skadde, men tilstanden ble ikke kjent. Sivilforsvaret, redningshunder og politihund, samt Røde Kors ble sendt til åstedet.

Politiet jobber ut i fra at hendelsen er en ulykke, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl.

Først etter over to timer ble de første skadde fraktet ut fra ulykkesstedet. Det ble senere bekreftet at det var 10 alvorlige skadde og 10 lettere skadde personer. Våre reportere kunne melde om at det var en svært alvorlig ulykke og at det trolig var omkomne, men dette ble ikke bekreftet på dette tidspunktet.

Det ble satt opp et eget område for de skadde. Foto: Cecilie Anderssen

Bane Nor sin pressekontakt Evy Kristoffersen kunne ikke bekrefte hva som forårsaket raset inne i tunnelen, me kunne opplyse om at toget hadde sporet av.

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand