Wifi-passord: Jesuselskerdeg

  - Wifi-passordet er Jesuselskerdeg, forteller Thomas som har bodd alene i 5 måneder nå og er vant til at det er et vanlig spørsmål å få.

  Det lukter mat når jeg kommer inn i leiligheten på Sagane i Oslo. Thomas Kristian Lasson (21) står på kjøkkenet hvor han lager seg mat. Thomas er vokst opp i et kristent hjem, hvor han gikk på OKS; Oslo Kristne Senter, som er både skole og menighet. Den fikk navnet Romerikskirken etter at Thomas flyttet. Når han begynte i 7.klasse startet han med lyd og lys på ungdomsmøtene som ble holdt på fredager. Der startet interessen for lys og senere filming som han endte opp å studere videre og har nå fått jobb med i Stang Media.

  – Det var en motivasjon til å komme på møtene, hvor interessen for lys og film fikk starte, og troen kunne bygge seg opp. Det var først da jeg følte jeg ble kristen, ikke bare var vokst opp som det, forteller Thomas mens han viser rundt i leiligheten.

  Etter at han flyttet til Oslo har han vært i to ulike menigheter for å sjekke det ut, men har ikke har ikke blitt med i en ny enda. Han forteller at det har blitt mindre av møter, sommerleirer, kirkebesøk og lignende etter at begynte å jobbe.

  – Mye skyldes tid, forklarer han og fortsetter med å forklare at for mange går det opp og ned i hvor mye deltagelse den enkelte personen har til enhver tid.

  Selv vil ikke Thomas beskrive seg som <<superkristen>>, han har ikke for vane å fortelle folk om religionen sin eller ha faste ritualer. Likevel kan han ha litt humor med det, eller forklare til folk som er interesserte hva en ung kristen gjør.

  – Jeg vil si jeg er en moderne ung kristen. Jeg tar en samtale med Gud en gang i blant, men det foregår kun i mitt eget hode, og er ikke hver dag.

  Mye av grunnen til hvorfor Thomas beskriver det å være ung kristen som noe lærerikt, motiverende og bra er samholdet. Gjennom ulike sommerleirer, konserter, møter, og ikke minst gjennom OKS har Thomas fått seg mange venner. Mens han forteller om vennene pakker han en bagg med treningstøy og fotballsko, han skal møte en gjeng med kompiser han har fra OKS om ikke så lenge.

  – Uavhengig av religion så kan man samles og være trygge. Alle blir tatt i mot, kan få ut følelser og skaffe seg venner, det miljøet er bra å ha, sier Thomas mens han lukker glidelåsen på baggen.

  Han har flere venner som har ville bli med på ungdomsmøtene på OKS. Thomas forteller at flere synes det var interessant og se hva han brukte fredagene sine på, flere kom og ble venner med de som var der, og noen få kom bare for å se hva det hele gikk ut på.

  – Jeg tror det er viktig å ha en plass alle kan bli tatt i mot med åpne armer, forteller en smilende Thomas.