Forandringer fryder i kantina

  - Det er utrolig gøy og nyttig med et nytt konsept, ikke minst spennende rettet, sier Marit Heggenes.

  Kantine medarbeider Marit Heggenes fra Osterøy er storfornøyd med den nye kantina på NLA Mediehøgskolen. Foto: Kamilla Aabel.

  Fra sommeren 2017 ble Albatross Toma gruppen det nye konseptet til privatskolen NLA mediehøgskolen som holder til på Gimlekollen. Albatross er en bedrift som er opptatt av å være nyskapende og kreativ med fokus på sunn og næringsrik mat.

  – Nå har vi blant annet fått salatbar og vi har forskjellige retter hver dag. Det er også stor variasjon i salatbaren og varmrettene, før var det veldig lite variasjon, sier Heggenes. Hun forteller også at det har blitt investeringer i blant annet kjøkkenmaskiner, kjøkken utstyr og traller.

  Hva gjør dere med maten som er til overs?

  – Det kommer an på hva det er. Noe tåler en dag eller to, og noe brukes i varmretter eller blir stekt. Vi prøver å unngå svinn, men dette er ikke så enkelt når studentene ikke har fast forelesning lengre. Da er det vanskelig å beregne, sier Heggenes.
  Dette er det ellevte året Heggenes har jobbet her. Nå har det første halvåret gått og hun skal jobbe videre under Toma gruppen.

  Lærer og driftsleder ved NLA mediehøgskolen, Ottar Helleland. Foto: Kamilla Aabel

  Driften
  Fra høsten 2016 tok Ottar Helleland over som driftsleder etter Ingar Gjeldset gikk av, men ikke før våren 2017 ble det offisielt. Nå er det Ottar Helleland og Olga Kvitstein som har hovedansvaret for driften. Her gjør de ulike tiltak for at Toma gruppen skal gå rundt.
  – Får å skape best mulig vilkår utleier vi auditoriet til konferanser, fagdager og andre organisasjoner. Da satser vi på å få solgt en del mat, dette vil vi også gjøre mer av, sier Ottar Helleland.
  Helleland forteller at prisene er lagt på samme nivå som på UIA nivå, og at prisene på mat har blitt litt rimeligere.
  – Vi har også hatt gratis lunsj siden jeg kan huske. Dette er for å skape et miljø og sosialt måltid. Da vil man setter pris på den ene dagen i uka, en slags kantine støtte fra høgskolen, sier Helleland. Han legger også til at skolen er veldig fornøyde med Toma gruppen som leverer fantastisk god mat, og det kommer stadig skryt av kantina.

  Er du fornøyd med kantina?

  Student ved NLA mediahøgskolen, Sindre Slethei er godt fornøyd med kantina. Foto: Kamilla Aabel.

  – Ja, den har det man trenger, sier Sindre Slethei student ved NLA mediehøgskolen.
  Er du fornøyd med kantina?
  – Ja, veldig! Det er utrolig bra at vi har en salatbar, varm mat og ikke minst at vi får gratis lunsj om torsdagene, sier Slethei.