Dette forbinder sørlendingene med 17. mai

Grunnlovsdag, stekt makrell, is og bunad er noe sørlendingene forbinder med 17. mai.

Berit Larsen (71) Lund, pensjonist. Foto: Kamilla Aabel.

– Det må være grunnlovsdagen. Tog med masse glade barn. Vi har en tradisjon med å spiser stekt makrell på fiskebrygga, som er veldig godt.

Bodil Hagen (69) Voiebyen, pensjonist. Foto: Kamilla Aabel.

– Liv og røre med flagg og masse mennesker. Glede, det er en positiv dag. Det at vi setter pris på at vi bor i et så fantastisk land.

(V) Nora Nystad (17) Vågsbygd, skoleelev. Ingebjørg Gregersen (17) Hånes, skoleelev. Foto: Kamilla Aabel

– Det må være is, bunad, barnetog og gnagsår, flirer de. – Ellers er vi med venner og bare koser oss hele dagen.

Øystein Johannesen (68) Vanse, pensjonist. Foto: Kamilla Aabel.

– Da vil jeg si grunnlovsdagen. Det er en viktig dag som man håper på fint vær. Man treffer masse folk som man prater med.

Ingunn Møller Refsnes (27) Nærbø, student. Foto: Kamilla Aabel.

– Jeg forbinder det med Kava, det er en dyr type champagne. Men også 17. mai frokost, barnetog, venner og bunad. Jeg vil si sol, men som det sjeldent er dessverre. Is, fløyter og  korps er også en stor del av 17. mai.