Enter the ad code for 468x60 ad spot

Mer samfunnsfag til sørlandsk ungdom

Av Hanne Kristin Pedersen Send e-post til forfatteren - Publisert: 25. mai, 2010

Universitetet i Agder (UiA) syns det er for lite fokus på samfunnsvitenskapelige fag, og har derfor tatt iniativet til å lage en ny ungdomsforskerpris. Målet er å få flere samfunnsfag-søkere til UiA i fremtiden.
anneryen

SPENT: Anne Ryen fra UiA syns det var en gledelig nyhet hun fikk presentere for Hovedutvalget for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune. FOTO: Therese Marie Kristiansen

Universitetet og de videregående skolene i Agder har gått sammen om å lage en ny ungdomsforskerpris for å sette et større fokus på samfunnsvitenskapelige fag.

Målet

Det overordnede målet for forskerprisen er å skape engasjement og dermed øke andelen søkere til høyere utdannelse innen fagfeltet.

-         Det er viktig at vi fremmer samfunnsvitenskapelige fag, og ikke bare realfagene. Det har det blitt gjort lenge nok, konstaterte Anne Ryen for hovedutvalget for kultur og utdanning i fylkeskommunen. Hun er førsteamanuensis i samfunnsvitenskapelige fag ved UiA, og hadde fått æren av å presentere det hun selv mente var en gledelig nyhet.

Ung forskning

UiA har det faglige ansvaret prisen, og skal blant annet ha forelesninger i forskningsmetode. Lærerne i den videregående skolen skal hjelpe til å koordinere elevenes egne forskningsprosjekter.

- I utgangspunktet kan elevene forske på det de vil innen fagfeltet, sier Ryen. Jeg gleder meg til å se hva ungdommene finner ut av.

FORSKERFORBILDE: Grunnleggeren av sosiologi i Norge, Eilert Sundt, skal være forbildet til unge forskerspirer på Sørlandet. ILLUSTRASJON: Byarkivet i Oslo kommune

FORSKERFORBILDE: Grunnleggeren av sosiologi i Norge, Eilert Sundt, skal være forbildet til unge forskerspirer på Sørlandet. ILLUSTRASJON: Byarkivet i Oslo kommune

Eilert Sundt

Ungdomsforskerprisen er oppkalt etter Eilert Sundt. Han var en fremragende kultur- og samfunnsforsker på slutten av 1800-tallet og grunnleggeren av faget ”sosiologi” i Norge.

Ryen viste også sin begeistret for at prisens navn reklamerer for fakultetet for økonomi- og samfunnsfag, Eilert Sundts hus, ved UiA.

Premien

Det blir ikke snakk om en stor pengegevinst i premie, kan Ryen fortelle, men et grafisk bilde og en juryuttalelse tror hun vil oppmuntre de seirende elevene.

Kommentarer

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand