Anmeldelse av Sex and the City 2

To år er gått siden kvinner verden over strømmet til kinoene for å se den første langfilmen av suksess-serien Sex og Singelliv. To år var tydeligvis ikke nok for å skape en verdig oppfølger.

Sex_and_the_City_2_161205s
FOTO: filmweb.no

Filmen starter med et tilbakeblikk fra hvordan jentene kom til Manhattan, noe som setter en fin tone. Deretter braker det løs, og hvis du forventer deg glamour, glitter, designerklær og kjendiser, ja da er det nettopp det du får. Innholdet, det må du derimot se langt etter.

Premissene blir fort lagt, og filmen følger som forventet i forgjengerens fotspor. Helt til filmtemaet endres. For de som tror dette blir nok en film med hjerteskjærende øyeblikk som får tårene til å trille hvert femte minutt, vil nok mange bli skuffet. De mange seriøse temaene som utroskap, overgangsalderen, kvinneundertrykkelse, foreldrerollen og ekteskap gjør at den lette humoren serien er så kjent for, gradvis viskes ut.

Dårlig humor

Filmen tilbyr et lass med luksus, og da jentene drar til Abu Dabi blir seeren servert en rekke flotte bilder. Dette veier derimot ikke opp mot alle de dårlige ordspillene, som fungerte så mye bedre for et drøyt tiår siden. Det er klart at manusforfatterne har prøvd å kopiere den fengende humoren i serien, og som den forrige filmen klarte veldig bra.

FOTO: Filmweb.no
FOTO: Filmweb.no

I oppfølgeren prøver filmskaperne i overkant mye på å få seeren til å trekke på smilebåndet, men det er sjelden det fungerer. Samantha har noen gullkorn fra tid til annen, men resten av jentegjengen blir mer en skygge av seg selv.

For seriøs

Dette er en mye mer seriøs film enn forgjengeren. Den bygger seg godt opp, men når man forventer det store høydepunktet som skal gripe seeren og virkelig gjøre filmen til nok en klassiker i Sex og Singelliv-verdenen, blir man servert med en rekke kjedelige og forutsigbare hendelser som ikke skaper annet en middelmådighet.

Hvis man er ”blodfan” av serien og den første filmen, vil nok Sex and the City 2 falle i god smak, men i forhold til forgjengeren når den ikke3d_3 opp i det hele tatt. Alt i alt en midt på treet film som er stappfull av det meste man forventer seg, bortsett fra innhold og overraskelser.

Følg med på Sørnett for jentenes anmeldelse på den nye Sex and the City 2-filmen.

Nå er de fire jentene tilbake, synes du filmen lever opp til forventningene?

Diskuter under.