Enter the ad code for 468x60 ad spot

Vaksineringstid

Av Kjetil Vataker Johansen Send e-post til forfatteren - Publisert: 13. oktober, 2010

Vaksinasjonskontorene har begynt årets influensavaksinering, og anbefaller alle som er i risikogruppene å vaksinere seg så tidlig som mulig.

vaksine

- Vi begynte vaksineringen allerede i uke 38, og vi anbefaler at vaksinen blir tatt så raskt som mulig. Blir man først smittet, vil ikke vaksinen ha noen effekt, sier Torhild Djupesland ved vaksinasjonskontoret i Kristiansand.

Nytt før årets sesong er at det er flere som blir regnet for å være i risikogruppa i følge folkehelseinstituttet. Nå blir blant annet barn og voksne med svært alvorlig fedme eller leversvikt regnet for å være i risikogruppen. Også gravide i fra fjerde til niende måned, regnes i år for å være i risikogruppen.

Utenlandsreise

Vaksinasjonskontoret vaksinerer også personer som skal til utlandet.

-For de som skal reise til Afrika, Asia eller Sør-Amerika, er det viktig å vaksinere seg. Da er det også viktig å møte opp tidlig. Enkelte vaksiner krever at man må tilbake etter fire uker. Derfor er det viktig å begynne tidlig, sier Djupesland.

- Vi har hatt personer innom her med flybilletten i hånda, for å si det sånn. Så det er flere som ikke tenker på at de trenger vaksine, eller utsetter det til det siste, forteller Djupesland.

Hun skal holde et informasjonsmøte på Universitetet i Agder den 17. november, der hun skal informere om vaksinasjon ved utenlandsreise.

- Jeg kommer til å legge vekt på det å planlegge, slik at de som skal ut å reise får tatt vaksinene tidsnok. I tillegg vil jeg understreke hvor viktig det er å vaksinere seg, forteller Djupesland.

Se intervjuet med Torhild Djupesland her:
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand