Helse- og sosialstyret utsetter behandling av saken

Funn av forlatte og avmagrede dyr, spesielt løskatter, øker i antall henvendelser til Dyrebeskyttelsen.

Funn av avmagrede løstkatter har økt siden ifjor. FOTO: arkiv
Funn av avmagrede løstkatter har økt siden ifjor. FOTO: arkiv

Bare siden sommeren har Dyrebeskyttelsen mottatt 300 henvendelser om slike tilfeller. Helse- og sosialstyret har gjentatte ganger utsatt behandling av problemet. Tirsdag denne uken ble det lagt fram flere bevis på at situasjonen har forverret seg.

–Det overrasker ikke meg at denne saken har blitt verre. Prognosene tidligere i år viste at problemet ville bli større i år sammenlignet med i fjor, sier Frp-politiker Helene Bjerke Fredheim.

Bjerke Fredheim mener kommunen er altfor sent inne i saken.

– Dette er noe vi burde gjort noe med for lenge siden. Denne saken begynner å bli et større problem enn det vi hadde trodd, derfor har saken blitt utsatt fordi administrasjonen må utrede mer og se hvilket tiltak man kan gjøre, sier Fredheim.

Stanger hodet mot veggen

Leder for Dyrebeskyttelsen i Kristiansand, Arnfrid Robstad, er fortvilet over situasjonen.

–Saken har blitt tatt opp av mange, men de bare stanger hodet mot veggen, og ingenting blir gjort. Vi og andre dyrevernsorganisasjoner har ofte kampanjer og henstillinger til departementet, men det har aldri hjulpet noen ting. Jeg kan ikke se noe annet som hjelper enn at media blir interessert i at det offentlige dyrevernet i Norge overhodet ikke fungerer, sier hun oppgitt.