Enter the ad code for 468x60 ad spot

Kok hummeren selv

Av Øystein Dypedal Send e-post til forfatteren - Publisert: 21. oktober, 2010

Hummersesongen er i gang langs Sørlandskysten og den ettertraktede delikatessen fra havet er for tiden å finne i mange gryter i de sørlandske hjem. Reidar Fredriksen ved Fiskeeksperten Reinertsen viser hvordan hummeren enkelt kan tilberedes. Se video.

– De fleste jeg har snakket med har vært fornøyd med fangsten i år. I forholdt til tidligere år har det vært en oppgang tror jeg, men vi må vente til slutten av sesongen får å få den fulle oversikten, forteller Fredriksen når Sørnett.no spør om hvordan årets hummer-fiske har vært.
Fra 1. oktober og frem til og med 30. november er hopbbyfiskere og profesjonelle i full gang med årets hummerfiske.

Fiskeekspertens tips

Fredriksen har lang erfaring med hummer, og deler villig sine tips til Sørnett.no sine lesere.

– Hummeren skal trekkes, ikke kokes.
– Avkjøl hummeren i kjøleskap eller i kraft (god kraft: 30-40 gram salt per liter vann).
– Bruk en skap kniv uten for tykk egg til å dele hummeren.
– Tilbered hummeren på fat med grønn pynt, lime, sitron og god majones. En mild majones består av to deler ekte majones, en del pisket krem og smakt til med sitron.
– Serveres med et godt hvetebrød og god drikke, f.eks. god hjemmepresset eplenektar.

Se hvordan Reidar Fredriksen tilbereder hummeren i videoen under.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand