Glattisen på retur

Meterologisk institutt melder om mildere vær og mindre is frem mot helgen.

Glattis
Frem mot helgen kommer kvikksølvet til å stige oppover gradestokken, og legge seg mellom 0 og 10 plussgrader. Foto: Øystein Dypedal

Statsmeteorolog Bente Wahl forteller til Sørnett at det vil bli mildere vær fra torsdag og utover helgen. Mindre mengder nedbør i form av regn vil også komme inn over Sørlandet torsdag ettermiddag. Kulden og isen som de siste dagene har ført mange sørlendinger ut på ufrivillige seilturer er dermed på retur, forteller hun.

– Mildvær og nedbør i form av regn vil nok føre til at mye av isen forsvinner, i alle fall langs kyst-områdene. Lengre innover i landet vil det kunne bli kaldere, og på nettene er det stor sannsynlighet for at det fryser på, sier Wahl.

Clare Jørgensen, legevaktsleder ved Kristiansand legevakt, forteller til Sørnett at denne korte perioden med is og glatt føre ikke har ført til mange fall og skader på isen.

– Det har vært veldig lite henvendelser med folk som har skadet seg på det glatte føret. De ser ut til at de fleste har klart seg godt på isen, forteller hun.