Venter storinnrykk til Tangen VGS

    Det er ventet storinnrykk på Tangen VGS. Torsdag arrangeres Ung Tekno 2011. Hensikten er å få flere studenter til å søke teknologifag.

    Messen arrangeres torsdag i samarbeid med NHO Agder, Universitetet i Agder og organisasjonen Fritt Valg. Hensikten med arrangementet er å få flere studenter til å søke teknologifag, forteller Fred Skagestad, utdanningsrådgiver i NHO Agder. Flere ungdomskoler i området er invitert til å delta, og arrangørene håper på suksess. De siste årene har det vært en økning i studenter som søker teknologifag ved UiA og i år er jenter spesielt velkommen.

    Arrangementet inneholder mange forskjellige innslag. Blant annet et eget teknoshow, og flere foredrag hvor unge mennesker forteller om sine erfaringer rundt studier og arbeid med teknologifag. Her stiller blant andre representanter fra Elkem Solar og Kruse Smith. Programleder for messen er Aud Elise Carlsen, som er student ved UiA.

    Ung Tekno ble holdt ved Tangen VGS også i fjor, og da ble det fullt hus. I løpet av morgendagen ventes det storinnrykk fra mange skoler i Kristiansand og omegn. Oddemarka, Haumyrheia, Fiskå og Å Ungdomskole i Lyngdal er bare noen av skolene som er påmeldt.

    Midt på dagen blir det pizzabuffet, og muligheter for å få seg en matbit. Sørnett er til stede på Tangen VGS i morgen for å dekke Ung Tekno 2011.