Utvekslingsstudent på UiA storkoser seg

Ben Susman er en 21 år gammel mann fra Omaha, Nebraska, USA. Dette semesteret er han utvekslingsstudent på UIA.

 

 

Ben Susman storkoser seg på UIA
Ben Susman storkoser seg på UIA

Kan du fortelle litt om din bakgrunn?

– På universitetet i hjembyen min (University of Nebraska at Omaha) studerer jeg datavitenskap og matte. UIA i Kristiansand har ingen av disse kursene, derfor tar jeg  kurs i informasjonssystem mens jeg er her.

Hvorfor valgte du å reise til Norge?

– Min hovedmotivasjon for å komme til Norge var at jeg ville studere i et annet land. Universitetet jeg går på hjemme tilbød et stipend til de som ville dra til Norge og studere. Jeg var også veldig interessert i å se og bo i en annerledes kultur enn min egen. Norge er helt nytt for meg og landet har gitt meg forskjellige perspektiver på lokale og globale saker.

Hva gjør du mens du er her i Norge?

– Jeg bruker tiden min på å ta kurs på UIA i informasjonssystem. Ved siden av dette, planlegger jeg å reise til ulike deler av Norge og ulike regioner i Europa mens jeg er her. Jeg skal være her til slutten av semesteret. På slutten av semesteret skal jeg kanskje reise i en måned.

Hvordan er det for deg å være i Norge?

– Den største forskjellen for meg ved å komme til Norge er at jeg går mye mer. Jeg bor i Kristian’s 4. gate, og går til skolen hver dag. Hvis jeg vil noe sted, går jeg som regel. Hjemme har jeg en bil, og derfor bruker jeg den mye mer enn jeg går. Det er også vanskelig for meg å kontakte familie og venner. Norge er syv timer  bak mitt hjemland i tidssone. Kostnadene på ting er mye høyere i Norge enn det jeg er vant til hjemme. Ofte bruker jeg dobbelt så mye penger, enn det jeg vanligvis gjør. Minstelønnen her i Norge er tre ganger høyere enn i mitt land!

Hva syns du om nordmenn?

– Enkelte nordmenn er litt tilbakeholdne. Derimot, så fort en finner ut at en har noe til felles, kommer praten veldig lett. Jeg har også lagt merke til at nordmenn generelt er mer renslig, eller har høyere standard for hva det betyr å være renslig.

Trives du i Norge så langt?

– Jeg storkoser meg her! Det er ikke så kaldt som jeg trodde det skulle være. Folk har vært imøtekommende. Fagene er litt mer kjedelig, men det går fint. Jeg gleder meg veldig til sommeren. Jeg tror ting vil bli enda bedre da, fordi jeg er veldig glad i fotturer.