– Studenter gjør arbeidslivet fuktig

  Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk (AKAN) frykter at studentenes dårlige alkoholvaner kan smitte over på arbeidslivet.

  Studentenes alkoholforbruk kan få konsekvenser for arbeidslivet senere, slår AKAN fast. Her er studenter fra UiA på den faste torsdags-quizen på Østsia. F.V Ida Nygaard, Torunn Marie Eriksen, Tor Øyvind Reinemo og Brian Mariampillai.
  Studentenes alkoholforbruk kan få konsekvenser for arbeidslivet senere, slår AKAN fast. Her er studenter fra UiA på den faste torsdags-quizen på Østsia. F.V Ida Nygaard, Torunn Marie Eriksen, Tor Øyvind Reinemo og Brian Mariampillai. FOTO: KRISTIAN FJELDSTAD

  En undersøkelse gjort av TNS Gallup for Studentsamskipnaden i Trondheim viser at 96 % av de norske studentene på NTNU i Trondheim konsumerer alkohol. 44 prosent av studentene ved NTNU har et helseskadelig forbruk av alkohol. Et forbruk man tar med seg til arbeidslivet skal vi tro AKAN.

  – Unge arbeidstakere påvirker alkoholkulturen i bedriften de kommer til. At det er et så stort alkoholkonsum blant studentene, kan påvirke arbeidsmiljøene i fuktig retning, sier prosjektansvarlig i AKAN, Nina Kahlbom, til NRK Puls.

  TEST DINE EGNE DRIKKEVANER HER

  – Agder følger trenden

  Det foreligger ingen konkrete tall på studentene i Agder sitt alkoholforbruk. Allikevel er det mye som tyder på at studentene her, ligger tett opp til tallene fra Oslo og Trondheim.
  – Vi vet at studentene i Agder ligger på et forholdsvis høyt alkoholforbruk, og at de følger trendene som er i samfunnet, sier leder for SIA-Helse, Eli Stålesen.

  Trykk på videoen under for å se og høre Agder-studentenes egne meninger – fra deres mest populære vannhull.