– Uansvarlig å bruke kommunens sparepenger på Sound of Happiness

Varamedlem i bystyret, Ellen Rudnes fra partiet Rødt, peker på den dårlige kommuneøkonomien, og mener det er uansvarlig å bruke 500 000 av kommunens sparepenger på Sound of Happiness.

Kristiansand kommune gav 500 000 kroner til Sound Of Happiness, da Team Thom vant "Det store korslaget".
Kristiansand kommune gav 500 000 kroner til Sound Of Happiness, da Team Thom vant "Det store korslaget". Arkivfoto: Lena Rustan Fidjestad.

– Jeg jubler med Sound of Happiness, og unner de pengene. Men jeg mener det er uansvarlig å bruke 500 000 kroner av sparekontoen til kommunen, sier Ellen Rudnes til Sørnett.

Hun kan meddele at pengene er hentet fra kommunens sparekonto. For 4 år siden var den på ca. 145 millioner, men nå er den bare på ca. 28 millioner.

Informasjonsrådgiver i Kristiansand kommune, Svein Tybakken, er ikke enig i at det er uansvarlig å bruke kommunens sparepenger.

– Dette er et tiltak fra politikernes side for å få folk til å stemme på Team Thom og skape en folkefest. Det er vel anvendte penger, vi får god reklame i beste sendetid.  Det skal ikke gå ut over noen andre, sier Tybakken til Sørnett.

 Rudnes tror ikke noe på at dette ikke kommer til å gå ut over noen andre.

– Dette vil gå ut over noen. Kommunale penger er som andre penger, de kan bare brukes en gang. Det er rart at de plutselig kan bruke 500 000 når kommuneøkonomien er så dårlig som den er. I høst ble det for eksempel bestemt at hjemmehjelpen skal vaske hos de eldre hver tredje uke istedenfor hver andre uke som det har vært tidligere.