Frykter for stupeklubbens fremtid

Leder i Kristiansand stupeklubb, Arne Tellefsen, er redd for hva som vil skje når svømmehallen i Kristiansand rives til sommeren om det ikke kommer på plass noen midlertidig løsning.

Ifølge Tellefsen har kommunen gjort en elendig jobb med å finne et alternativ for klubben mens arbeidet på det nye svømmeanlegget pågår.

– Hvis vi ikke finner noe alternativ å trene i, så vil det bety at klubben må legge ned i minst to og halvt år mens anleggsarbeidet pågår på den nye svømmehallen, sier Tellefsen

Bekymret for eliten

Kristiansand stupeklubb har 4-5 stupere som er på landslagsnivå. Etter 17. juni neste år har disse, på det nåværende tidspunkt, ikke noe sted å trene.

– Situasjonen er dramatisk, og det betyr at vi kanskje mister dem som har vært i klubben og lagt ned enorm treningsinnsats i mange år for å komme opp på det gode nivået.

Tellefsen frykter at klubben i verste fall må startes helt fra grunnen av igjen når det nye anlegget er klart.

– Jeg vet hvor krevende det vil bli, sukker han.

Arne Tellefsen må håpe på å få utvidet tid i Spicheren, men der er det kamp om beinet
Arne Tellefsen må håpe på å få utvidet tid i Spicheren, men der er det kamp om beinet. Foto: Håvard Skattum

Sint idrettsjef

Idrettsjefen i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen, blir opprørt over Tellefsens uttalelser.

– Tellefsen må forstå at vi jobber hardt for å finne en midlertid løsning for hele den svømmeglade delen av Kristiansands befolkning. Det er et svært krevende arbeid, sier Abrahamsen.

Midlertidig løsning

Stupeklubben har fremmet et forslag om å bygge midlertidig svømmehall på en lekter utenfor Start-hallen. Prislappen skal være 60 millioner kroner, og søknad om innvilgning er sendt inn til byutviklingsstyret.Det er bedriften AF som står bak ideen.

– Vår løsning som vi har fremmet i samarbeid med profesjonelle aktører vil gi en god løsning for alle svømmeglade, til en rimelig penge, appelerer Tellefsen.

Finansieringa skal ifølge Tellefsen løses med at 10-20 millioner blir dekket av tippemidler. 20 millioner skal dekkes av lån, mens stupeklubben har søkt kommunen om å dekke de siste 20 millionene.

– Vi har bare møtt uvilje i kommunen, og særlig Abrahamsen har sett på forslaget som utopi og fantasifult. Hver gang vi har kommet til Abrahamsen har vi blitt møtt med uvilje. Det virker som om han vil finne sine egne løsninger, sier Tellefsen.

Avviser forslag

Da Sørnett ringer Abrahamsen avviser han forslaget fra stupeklubben som «et forslag hentet ut fra fantasien». Han påstår at Kristiansands befolkning vil skjønne urimeligheten i forslaget, og at kommunen skal betale for en slik løsning.

– Problemet er at Abrahamsen ikke har kommet med noen gode alternative løsninger. Han snakker om å lage en midlertidig løsning i Odderneshallen. Hvis han klarer det på lavere kostnader enn vår løsning skal han få gullmedalje, sier en oppgitt Tellefsen.

– Vår løsning som vi har fremmet i samarbeid med profesjonelle aktører vil gi en god løsning for alle svømmeglade, til en rimelig penge, appelerer Tellefsen.