Tiltak mot ulovlig gjennomkjøring

Torsdag sperret veivesenet for biltrafikk på den gamle Ålefjærveien med en betongblokk. Det er et av flere planlagte tiltak for å stoppe ulovlig gjennomkjøring.

Slik så det ut da betongblokken kom på plass ved den gamle Ålefjærveien. Foto: Børje Fonn Skaar
Slik så det ut da betongblokken kom på plass ved den gamle Ålefjærveien. Foto: Børje Fonn Skaar

Torsdag var veivesenet på plass for å sperre den gamle Ålefjærveien for biltrafikk med en betongblokk. Det er et av tiltakene som ble satt i gang etter at Oddernes Avis skrev om at den gamle Ålefjærveien, som skulle være stengt for kjøretøy, fortsatt ble brukt til gjennomkjøring. Stener ble flyttet, og plenen ble kjørt over for å ta seg ned veien til tross for at det er bygget en ny Ålefjærvei.

Driftsleder i Sone Øst Ingeniørvesen, Øvind Markussen, Foto: Lena Rustan Fidjestad
Driftsleder i Sone Øst Ingeniørvesen, Øvind Markussen, mener det er uheldig med biltrafikk på den gamle Ålefjærveien. Foto: Lena Rustan Fidjestad

– Vi var ikke klar over at dette var et problem før Oddernes Avis tok kontakt. Etter oppslaget har flere ringt med forslag til endringer som kan gjøres, sier driftsleder i Sone Øst Ingeniørvesen, Øyvind Markussen.

– Det er ikke gunstig med biltrafikk på den gamle veien. Den er omgjort til gang- og sykkelvei, og er sperret for biltrafikk. Jeg kan ikke forstå hvorfor folk kjører der når de ikke sparer tid på det, legger han til.

Det ene av sperringstiltakene er nå på plass.

– Steinblokken er fire meter lang og 90 cm høy. Det skal en del krefter til for å flytte den, sier Markussen.

Han forteller at autovern er bestilt, og at det forventes å være på plass så snart som mulig.

– Når autovernet er satt opp skal vi fylle på med ny jord og så gress på plenen hvor hjulsporene er. Det kan ikke se slik ut, sier driftslederen.

Bilde 2 av 3

Gjennom denne åpningen tok folk seg ned den gamle Ålefjærveien. Foto: Lena Rustan Fidjestad