Kjemper for tilværelsen

Start har tatt 3 av 36 mulige poeng på bortebane så langt i år. I kveld møter de Aalesund på Color Line Stadion i sin absolutt siste sjanse for å overleve i Tippeligaen.

Christer Kleiven og Start spiller for tilværelsen i Tippeligaen på Color Line Stadion mandag kveld.FOTO: ikstart.no
Christer Kleiven og Start spiller for tilværelsen i Tippeligaen på Color Line Stadion mandag kveld. Arkivfoto: ikstart.no
Start har hatt en turbulent sesong. Etter å ha startet sesongen strålende med ni poeng på de fire første kampene har det stort sett gått en vei. Etter 24 kamper står laget med 20 poeng, og ligger nest sist med åtte poeng opp i trygg plass og fem kamper igjen å spille. Sogndal, som ligger over streken, har en kamp mindre spilt og innehar plassen like over streken. Det betyr at dersom Start vinner i kveld vil det være fem poeng opp til Sogndal. Statistikken taler ikke Starts sak foran oppgjøret mot Ålesund. Laget har ikke vunnet på bortebane siden 2-0-seieren over Odd, i seriåpningen.

Mange stiller seg spørsmålet om Start kan bygge videre på 3-0 seieren mot Lillestrøm på Sør Arena forrige søndag. Color Line Stadion har derimot aldri vært noen enkel bane for Start. På de seks siste kampene står Start med én seier, mens Aalesund har vunnet de fem øvrige kampene. De gule og svarte fra Kristiansand var i Ålesund for halvannen uke siden i anledningen semifinale i cupen, og Start endte opp med å tape 1-0. I kveld er forutsetningene helt annerledes.

Lite skadetrøbbel:

Start har med seg en mannsterk og tilnærmet friskmeldt tropp til Ålesund. Mads Stokkelien er klarert for spill etter å ha vært ute siden juli med et brudd i foten, men er utelatt fra troppen til kveldens kamp. Men Start har god dekning på spissplass. Espen Hoff, Øyvind Gausdal, Olav Tuelo Johannnesen og Ole Martin Årst kan alle spille i angrepsposisjon. I forhold til laguttak ser det ut til at det kan bli mange av de samme som fikk sjansen mot Lillestrøm. I forsvaret og på midtbanen ser det ut til at de samme spillerne får sjansen, men trener Mons Ivar Mjelde har enda ikke bestemt seg for hvem som får tillit på keeperplass og i angrep.

Antatt førsteellever, basert på gårsdagens trening (4-4-2): Kenneth Høie – Avni Pepa, Jesper Mathisen, Haraldur Gudmundsson, Rolf Daniel Vikstøl – Christer Kleiven, Solomon Owello, Espen Søgård, Espen Børufsen – Espen Hoff, Olav Tuelo Johannesen.

Kampen går klokken 19.00 i kveld.